vineri, iulie 13, 2012

REZULTATE CONTESTAŢII BAC 2012 pe edu.ro – Notele finale după CONTESTAŢII - EXCLUSIV - ORA la care se vor afişa NOTELE pe JUDEŢE


Elevii care au depus CONTESTAŢII la examenul de BAC 2012 vor putea vedea ultimele REZULTATE BAC 2012 după CONTESTAŢII pe EDU.RO, unde sunt publicate, după afişarea în centrele de examen.

INFORMAŢII DESPRE REZULTATE CONTESTAŢII BAC 2012 în timp REAL// MAI JOS GĂSIŢI NOTELE PE JUDEŢE

UPDATE 11:29 La Suceava, aproape 600 de note s-au modificat în urma soluţionării celor peste 1.700 de contestaţii. Dintre acestea, doar 482 de note au fost mărite. Statistica finală pe întregul judeţ va fi făcută publică în cursul zilei. Rata de promovare înainte de contestaţii era de 47%.

Ultimele REZULTATE după soluţionarea celor peste 53.700 de CONTESTAŢII vor fi afişate pe EDU.RO vineri, între orele 14:00-16.00.

"Rezultatele vor fi afişate între orele 14:00-16:00, în funcţie de ritmul în care acestea sunt încărcate în aplicaţie de cei de la centrele de examinare", a declarat pentru gândul secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca.

Duminică, când s-au afişat primele REZULTATE la BACALAUREAT 2012, informaţiile pe portalul EDU.RO au fost disponibile abia în jurul orei 17.00, deşi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spunea că acestea vor putea fi vizualizate, cel târziu, în jurul orei 14.00.

AVEŢI AICI LISTA NOTELOR PE JUDEŢE

Cu cât poate creşte rata de promovare la BAC 2012

După prima sesiune a examenului de BACALAUREAT 2012, rata de promovare a fost de 43,03%, mai mică de anul trecut, când 44,45% dintre cei care s-au înscris la examen au reuşit să promoveze. După soluţionarea celor peste 80.000 de CONTESTAŢII depuse, rata a crescut cu 1,25 puncte procentuale, până la 45,72%. Rezultatul a fost considerat cel mai slab din istoria acestui examen.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara într-un interviu pentru gândul, imediat după publicarea primelor REZULTATE CONTESTAŢII la BACALAUREAT 2012, că nu speră ca după CONTESTAŢII rată să crească cu mai mult de un punct procentual.

Iar statistică îi dă dreptate, cel puţin la nivel naţional. Din experienţa anilor trecuţi, rata de promovare a crescut cu 1-2 puncte procentuale după contestaţii. E însă la fel de adevărat că au fost judeţe unde creşterea a fost chiar mai mare de trei puncte procentuale. Anul trecut, a fost cazul judeţelor Harghita şi Vâlcea, unde rata de promovare a crescut cu 3,41%, respectiv 3,37%.

Ce se întâmplă după afişarea rezultatelor după contestaţii

Pentru că este al doilea an consecutiv cu REZULTATE foarte slabe la BACALAUREAT , ministrul Educaţiei a anunţat câteva măsuri menite să remedieze această problemă, astfel încât istoria să nu se mai repete şi în toamnă, dar mai ales anul viitor.

Astfel, pe termen scurt, ministerul vizează organizarea unor cursuri pe perioada verii pentru elevii care nu au luat bacalaureatul în prima sesiune, precum şi mutarea programului special difuzat de televiziunea publică -TV BAC - de pe TVR 2 pe TVR 1

De asemenea, ministrul Educaţiei ia în considerare desfiinţarea acelor licee unde niciun absolvent nu a reuşit să ia examenul de bacalaureat, mai ales dacă acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 2011.

"Nu exclud desfiinţarea unor licee. Vom face o analiză ca să vedem dacă nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar părea inadminisibil. Dacă nu ai avut atât de puţin respect încât să faci ceva un an de zile pentru remedierea situaţiei, înseamnă că tu liceu nu mai ai calitatea morală să funcţionezi. Aşadar, nu exclud o astfel de măsură drastică", declara Andronescu într-un interviu.

O altă măsură este introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2013. Măsura a fost vehiculată şi de ministrul interimar la Educaţiei, Liviu Pop, care este de părere că aceasta trebuie introdusă de anul viitor, chiar dacă în Legea Educaţiei este prevăzută pentru 2016.

Andronescu a declarat marţi, la Guvern, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că BACALAUREATUL din 2013 trebuie să fie diferenţiat cu "rute profesionale" şi că vor fi organizate mai multe simulări ale acestui examen.

Susţinătorii ideii bacalaureatului diferenţiat argumentează că este nevoie de această măsură cât mai repede pentru că marea problemă se înregistrează la liceele tehnologice, unde rata de promovare a fost de 20-24%, şi nu la nivelul întregului sistem liceal.

Ecaterina Andronescu a declarat că este posibil ca un model de inspiraţie pentru bacalaureatul diferenţiat să fie cel francez. Anul acesta REZULTATE CONTESTAŢII BAC 2012 sunt publicate pe edu.ro

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu