joi, ianuarie 12, 2012

Eurovision 2012, prea scump pentru Romania!


Participarea Romaniei la Eurovision 2012 este inca incerta din cauza problemelor financiare ale TVR. Televiziunea Publica are, se pare, datorii la EBU (board-ul organizator al concursului) inca din 2005. Saptamana viitoare aflam daca se vor gasi fonduri pentru participare sau ne vom lua adio de la Eurovision.

O ipoteza socanta a aparut la inceputul acestei saptamani: Romania nu ar mai participa la Eurovision anul acesta din pricina problemelor financiare ale TVR-ului.

Televiziunea Publica trebuie sa plateasca taxa de participare si sa suporte cheltuielile campaniei de promovare a piesei reprezentantilor alesi de public si de juriul de specialitate.

Cum fondurile sunt inexistente, asa cum sustin reprezentantii, TVR, in luna mai ne-am putea uita la TV admirand doar piesele celorlalte tari.

Se pare ca TVR are datori la EBU, boardul organizatoric al evenimentului, inca din 2005, de cand Luminita Anghel si Sistem au participat si au ocupat locul 3. Conform ring, datoria s-ar ridica la un milion de euro.

Saptamana viitoare, mai exact pe 18 ianuarie, va avea loc o intalnire la TVR in care se va decide daca vom participa sau nu anul acesta la Eurovision.

Numai anul acesta, TVR-ul trebuie sa scoata de la buget minimum 250.000 de euro, inseamnand taxa de participare de 150.000 de euro si cheltuieli de selectie si promovare de 100.000 de euro.

Se pare ca TVR a alocat pana acum 200.000 de euro din buget, care urmeaza sa fie aprobat sau nu de conducere. Si asa, bugetul este foarte redus, chiar mai slab decat cel de anul trecut.

Ramane doar varianta gasirii unui sponsor puternic care sa suporte cheltuielile. Insa nu se stie de ce pana acum nu s-a implicat nicio companie.

Doar in 2010, Paula Seling si Ovi au fost sponsorizati de Adevarul Holding iar acest lucru s-a simtit: promovare intensa pe continent si un videoclip bine realizat care a circulat rapid pe Youtube. Rezultatul: reprezentantii Romaniei au ocupat locul 3.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu