miercuri, ianuarie 11, 2012

Cele mai populare situri de torrente pe 2012


De fapt sincer ar fi pe 2011, că doar 2012 este abia la început. Dar aşa îşi intitulează TorrentFreak articolul – Top 10 Most Popular Torrent Sites of 2012 – aşa îl las şi eu.

De obicei făceau această analiză la sfârşit de an, după cum putem vedea în Cele mai populare situri de torrente pe 2009. Revăzând acel articol mi-am amintit de Mininova.

Eh, apuse sunt vremurile când îl vizitam des, foarte des. L-am redeschis din curiozitate şi interfaţa e aceeaşi. Conţinutul însă a pălit şi cu siguranţă şi numărul de vizite. Şi ce încercări grele au fost în acel an pentru ThePirateBay


imagine

…care uite că şi anul acesta e pe primul loc! Şi pentru că tot vorbim de acest sit – pe care sunt sigur că nimeni nu îl vizitează şi că nimeni nu are ce să ia de acolo – iată câteva sfaturi utile exclusiv celor care nu au folosit, cel puţin la modul serios, ThePirateBay. Nu am stat să “clocesc” lista prea mult, admit din start, dar sper să surprind elementele esenţiale:
  • când alegeţi un torrent căutaţi iconiţa cu cap de mort: verde e pentru membru VIP iar roz e pentru membru de încredere – în ambele cazuri siguranţa că e un fişier curat e mai mare decât pentru torrentele fără cap de mort;
  • numărul de descărcări dă o idee despre popularitate, deci e bine când căutaţi ceva să apăsaţi pe SE în capul de tabel cu rezultatele, pentru o sortare după numărul de persoane ce oferă conţinutul (SEed), sau pe LE, pentru o sortare după numărul de persoane ce descarcă (LEech); numerele mari nu trebuie luate însă ca şi criteriu unic – sfatul meu e să citiţi şi comentariile (veţi găsi acolo mulţi… hai să nu le zic proşti, dar şi semnalări importante despre valoarea torrentului);
  • dacă tot vreţi să mergeţi pe popularitate, vedeţi topurile: care sunt cele mai descărcate filme DVDrip? muzică? aplicaţii Windows? jocuri Android?
  • mai bine mergeţi totuşi pe nume sigure – un singur exemplu: eztv pentru seriale
  • cu uTorrent (favoritul meu) puteţi descărca atât via torrent cât şi via magnet (aici un articol lămuritor)
  • nu uitaţi că dacă găsiţi acolo pe gratis nu înseamnă că respectivul material descărcat e gratuit.
Dar să revenim la top, nu? Din zece citez cinci:
  • The Pirate Bay (Alexa Rank: 78 / Compete Rank: 577 / Last year #1)
  • Torrentz (Alexa Rank: 142 / Compete Rank: 1.053 / Last year #2)
  • Kickass Torrents (Alexa Rank: 257 / Compete Rank: 1,165 / Last year #4)
  • IsoHunt (Alexa Rank: 259 / Compete Rank: 1,153 / Last year #3)
  • BTjunkie (Alexa Rank: 385 / Compete Rank: 802 / Last year #5)
Sunt sigur că mulţi români preferă situri private de torrente, iar recomandarea acestora în comentarii nu îşi prea are sensul. Spun preventiv.

Şi închei aici, cu speranţa că astfel de situri vor fi tot mai nenecesare, timp pentru care dincolo de alinierea magică a stelelor e nevoie şi de o economie mai bună, de o altă educaţie, de televiziuni mai aliniate la ce se dă peste ocean ş.a.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu