miercuri, ianuarie 11, 2012

34 filme motivationale care iti vor schimba viata


Motivatia e ca un foc. Daca nu mai adaugi lemne sau combustibil, se stinge. Daca vrei sa stai motivat trebuie sa gasesti mereu metode de a te tine in priza. Una din aceste metode e sa urmaresti o poveste sau sa vezi un film motivational cu un mesaj care sa te inspire.

Aici vei gasi toate aceste filme.

Am facut o lista cu filme inspirationale si motivationale care mie mi-au placut in mod deosebit. Sunt filme care transmit un mesaj puternic si reusesc sa te puna pe ganduri la sfarsit, sa te imbarbateze sau sa te energizeze incat sa te simti motivat si inspirat.

Ordinea este intamplatoare, acesta nu e un top.

1. Pay it forward

pay it forward Cum poti schimba lumea? Incepand cu tine si cu cei din jurul tau. O simpla tema la scoala transforma o intreaga comunitate.

Trevor primeste o tema pentru acasa care consta in gasirea unei idei pentru imbunatatirea intregii omeniri. Astfel, el vine cu ideea de a face trei fapte bune altcuiva, ca acea persoana, la randul ei sa “dea mai departe”, continuand in acest mod. Ceea ce pare a fi intial un esec, este de fapt un succes total ale carui efecte nu se vad imediat
 

2. The Bucket List

the bucket list Doi barbati din doua medii sociale total diferite ajung din intamplare colegi de salon intr-un spital. Unul din ei este un om de afaceri cu o avere impresionanta, celalat este un mecanic auto foarte inteligent.

Amandoi au cancer in faza terminala. Desi la inceput nu se suporta unul pe altul reusesc sa devina prieteni si incearca sa faca impreuna 100 de lucruri inainte sa moara. The Bucket List.

3. Fight Club

Fight Club E filmul pe care l-am vazut de peste 20 de ori. Dincolo de a fi un film despre violenta asa cum pare la prima vedere, e un film profund despre un barbat care isi cauta propria identitate, despre lucrurile care conteaza, despre atasamentul de posesiunile materiale, despre dependente emotionale si despre durere. Daca vrei sa-l intelegi trebuie sa-l vezi macar de doua ori.

4. Into The Wild

Into the wild Alt film preferat. Este povestea lui Christopher McCandless, student si atlet de performanta care dupa ce termina facultatea isi vinde masina, isi doneaza banii, 24.000 dolari in scopuri caritabile si pleaca intr-o drumetie spre Alaska pentru a trai in salbaticie.

Filmul a fost regizat de Sean Penn care a scris si scenariul si are darul de a te face sa te gandesti la urmatoarea intrebare: De ce fac azi ceea ce fac? La ce imi foloseste?

5. Eternal Sunshine of the spotless mind

Eternal-Sunshine-of-the-Spotless...-1452-541 Joel (Jim Carrey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine şi-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii. În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de “spălare” a creierului, Dr. Mierzwiak şi îi cere acestuia să îi şteargă şi lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-şi redescopere dragostea pentru Clementine şi organizează o “evadare” din procedura pe care Mierzwiak şi asistenţii săi se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârşit.

6. Forrest Gump

Forrest-Gump-5198-381 Un film despre un om cu grad scazut de inteligenta care, in ciuda handicapului sau, a realizat multe lucruri marete de-a lungul vietii sale. Acesta se lupta sa-si depaseasca defectele. Se casatoreste cu singura lui iubire, Jennie, care moare dupa ce ii naste un fiu. Acum el trebuie sa aiba grija de micut si sa se asigure ca va trai o viata normala.
“Forrest Gump” este povestea unui om care a dovedit ca hotararea, curajul si dragostea sunt mult mai importante decat inteligenta.

7. A beautiful Mind

a-beautiful-mind Este drama intensa a unui geniu adevarat, un matematician in viata, pe numele sau John Forbes Nash, Jr.care pune la punct o teorie economica si devine cunoscut in lumea matematicienilor. Dar ascensiunea sa rapida in stratosfera intelectualitatii isi schimba dramatic cursul cand geniul sau nativ este sufocat de schizofrenie. Infruntand niste incercari care pe altii i-ar fi pus la pamant, Nash revine la viata si in activitate datorita si cu ajutorul sotiei sale Alicia. Dupa decade de lupta cu boala el iese triumfator si primeste premiul Nobel in 1994. O legenda vie, Nash continua sa-si desfasoare munca si astazi

8. The Pursuit of happyness

the-pursuit-of-happyness “Nu da voie nimănui să-ţi spună că nu poţi să faci ceva… Dacă ai un vis, trebuie să-l protejezi… Dacă vrei ceva, încearcă să-l obţii. Punct.
Acesta este mesajul filmului, care urmareste povestea lui Chris Gardner, un agent de vanzari extrem de inteligent si talentat, dar caruia i se refuza sansa vietii. Dupa ce primeste custodia filui sau de numai cinci ani, Chris traieste drama de a fi dat afara din apartamentul sau din San Francisco, fara a avea vreun loc in care sa mearga. Deznadajduit, dar imbarbatandu-se pentru a nu-l descuraja si pe fiul sau, el va gasi puterea de a ramane drept in fata furtunii ce pare sa-i devasteze viata

9. La vita e bella

la-vita-e-bella-967766l-175x0-w-25a29454 Filmul zugraveste puterea imaginatiei si a atitudinii pozitive pentru a rezista in cele mai grele conditii in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Filmul a castigat mai multe premii Oscar, pentru cel mai bun rol principal mascului, coloana sonora si cel mai bun film strain.

10. Braveheart

braveheart William Wallace, eroul filmului, este, asa cum declara chiar interpretul sau, Mel Gibson, unul dintre oamenii care au schimbat cursul istoriei. Iar “Inima neinfricata” este o poveste incredibila despre curaj, loialitate, onoare si despre brutalitatea razboaielor

Nu poti trece cu vederea un asemenea film, iar cui nu i-a dat macar o firimitura de lacrima la sfarsit, ala nu e om!

11. Schindler’s List

schindlers list Cine salveaza o viata….salveaza omenirea intreaga.

Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat şi un profitor, dar care reuşeşte să salveze vieţile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoţionantă despre ororile războiului şi despre alterarea caracterelor umane în timp de război

E unul din cele mai bune filme regizate de Spielberg, a luat 7 premii Oscar si e incredibil de emotionant

12. Rocky

rocky De ce am pus Rocky la filme motivationale? In primul rand pentru ca Rocky este povestea lui Sylvester Stallone. E filmul care i-a lansat cariera, este scris de el si in mare parte reflecta povestea lui. Chiar si cainele lui Rocky din film este cainele din viata reala a lui Stallone.

Este un film despre lupta, durere, suferinta, antrenamente, drama si victorie.

13. The Pianist

The-Pianist-5180-717 Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreieşti este forţat ca pe timpul ocupaţiei naziste a Poloniei să ducă o viaţă de fugar, pentru a scăpa de deportare.
Szpilmann reuşeşte să fugă din ghetoul din Varşovia şi îşi va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele oraşului. Salvarea îi vine de la un ofiţer german, care îl va ajuta să supravieţuiască.

14. 1492

1492-conquest-of-paradise Un film captivant, care te tine mereu cu sufletul la gura. O distributie de exceptie, o foarte buna lectie de istorie, o coloana sonora extraordinara, care a devenit o capodopera a lui Vangelis

Este povestea lui Cristofor Columb si a descoperirii unui nou continent, despre lupta pentru aur despre nebunia lui Columb de a descoperi noi si noi teritorii. O scena din film este memorabila. Columb ii spune trezorierului care nu dorea sa ii mai finanteze calatoriile: “Vezi tu toate aceste lucruri marete din jur? Au fost facute de oameni visatori, ca mine”.

15. Men of Honor

Men-of-Honor-2402-155 Carl Brashear este decis sa devina primul scafandru de culoare din istoria marinei americane. Ne aflam in 1931, iar timpurile sunt grele pentru el din cauza rasismului inradacinat in America. Leslie Sunday este cel care va decide care dintre aspirantii la postul de scafandru va fi ales, iar din pacate pentru Carl, Leslie vrea sa-l vada pe acesta esuand. Ce nu stie Leslie este faptul ca Brashear este un tip extrem de ambitios

Un film motivational prin excelenta, despre ambitie si lupta atunci cand esti subestimat sau ti se pun bete in roate

16. Gladiator

gladiator Un film pe care l-am vazut de peste 10 ori, cu o coloana sonora impresionanta, Gladiator este o poveste despre un om caruia i se face o mare nedreptate si care isi ia revansa intr-un stil magistral.

Maximus a învăţat că singura putere mai mare decât cea a regelui este voinţa poporului, şi ştie că se poate revanşa doar dacă ajunge cel mai mare erou al imperiului.

17. Cinderella Man

cinderella-man James J. Braddock, supranumit “Cinderella Man” avea sa devina o legenda sportiva surprinzatoare, care urma sa inspire lumea. La sfarsitul anilor ’30, fostul boxer era invins, batut, ghinionist, ca mai toata populatia americana. Ca multi altii, Braddock nu mai stia ce sa faca. Cariera lui parea incheiata, nu isi mai putea plati facturile, iar singurul lucru care mai conta pentru el, familia, era in pericol. Chiar a fost fortat sa accepte ajutoare sociale. In sinea lui, Jim Braddock a ramas insa la fel de hotarat. Condus de iubire, onoare si o doza incredibila de curaj, a incercat sa transforme in realitate un vis imposibill: Sa revina in ringul de box si sa castige.

18. The King’s Speech

the kings speech Bazat pe o poveste adevărată, filmul descrie relaţia de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea şi Lionel Longue, un logoped mai puţin obişnuit. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele, şi, prin urmare, şi de teama de a apărea în public, George se vede nevoit să facă faţă îndatoririlor regale după ce fratele său abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală. Cel care îl va ajuta să-şi articuleze gândurile în faţa naţiunii şi să conducă ţara prin cel de-al doilea Război Mondial este excentricul Lionel, un logoped care face apel la metode bizare, dar cu rezultate miraculoase.

19. Peaceful warrior

peaceful warrior Calatoria conteaza, nu scopul calatoriei.

Filmul relateaza povestea unui gimnast de performanta care viseaza sa castige o medalie la Olimpiada si care se accidenteaza cu cateva luni inainte de calificari. Femurul lui este rupt in 17 bucati si doctorii ii spun ca nu mai are nici o sansa sa revina in sala de gimnastica.

Cu toate astea Dan nu se da batut si gaseste puterea de a deveni un luptator impacat cu sine insusi, cu ajutorul unui strain misterios care ii devine mentor si antrenor.

20. One Week

one week “O săptămână” spune povestea lui Ben Tyler, un tânăr de douăzeci și cinci de ani care este diagnosticat cu cancer. Dramatic este faptul că șansele lui de supraviețuire sunt de doar 10%. Deși trebuie să înceapă tratamentul imediat, Ben alege să își cumpere o motocicletă și să plece într-o călătorie care începe la Toronto și se va sfârși la Tofino.

El face un legământ să trăiscă fiecare zi la intensitate maximă și, în loc să se întoarcă la Toronto pentru tratament, alege să continue călătoria..

21. Seven Pounds

seven pounds Un film care te obliga sa reflecti asupra propriei vieti si decizii pe care le-ai luat pe parcursul vietii, Seven Pounds spune povestea unui om care marcat de vina dupa o greseala pe care a facut-o in trecut se hotaraste sa ajute 7 persoane. Nu pot sa va spun mai multe pentru ca v-ati da seama ce se intampla asa ca mai bine va uitati la el.

Un film motivational de exceptie.

22. August Rush

august rush Se spune despre August Rush ca are darul de a face oamenii sa planga inca din trailer. E un film simplu, curat si in acelasi timp…perfect.

Povestea este neobisnuita: un copil dintr-un orfelinat incearca sa-si gaseasca parintii pe care nu-i cunoaste…cu ajutorul muzicii pe care o aude.

E unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut si pe care il recomand oricarei persoane care doreste sa vada un film inspirational sau motivational bun.

23. I Am Sam

i am sam Sam Dawson este un adult ce are capacitatea mentala a unui copil de 7 ani. El lucreaza ca ospatar si este obsedat de Beatles. Dupa ce are o fetita cu o femeie a strazii, care il paraseste nu dupa mult timp, el o numeste pe micuta Lucy Diamond (dupa cantecul lui Beatles) si incepe sa o creasca cu multa dragoste. Dar, cand fetita implineste 7 ani, limitatiile sale intelectuale incep sa devina o problema, pentru ca fetita incepe sa nu mai invete intentionat, pentru a nu fi mai desteapta decat tatal sau.

E un film care pur si simplu te cutremura pana in adancul sufletului, iar Sean Penn joaca magistral.

24. 127 Hours

127 hours 127 DE ORE este povestea adevărată a remarcabilei aventuri a alpinistului Aron Ralston (James Franco) pentru a se salva după ce un bolovan a căzut şi i-a zdrobit braţul şi îl blochează într-o fantă izolată dintr-un canion din Utah. Timp de 5 zile Aron incearca sa supravietuiasca foamei, setei si durerii pentru a se elibera. In tot acest timp filmeaza pentru cei care il vor descoperi gandurile care ii trec prin minte. Un film REMARCABIL care te va face safii recunoscator pentru ceea ce esti si ai acum.

Povestea este inspirata de un caz real. Vedeti aici una din inregistrarile reale ale lui Aron Ralston.

25. The greatest game ever played

The-Greatest-Game-Ever-Played-14539-687 Tanarul jucator de golf Francis Ouimet nu are nimic in afara de talentul sau si visul de a provoca cei mai mari sportivi care joaca la cel mai inalt nivel. Un copil din clasa de mijloc ce se zbate intre mizerie si o viata privilegiata are o dorinta nestavilita de victorie, care se transforma intr-o etalare pasionanta de sentimente, indemanare si determinare!

Este o poveste inspirata despre triumf in pofida tuturor obstacolelor

26. My Left Foot: The Story of Christy Brown

My-Left-Foot-The-Story-of-Christ...-3064-208 Christy Brown s-a nascut paralizat, astfel incat nu-si poate misca decat piciorul stang. Face parte dintr-o familie numeroasa si saraca, ai carei membri nu-i acorda atentia speciala de care are nevoie, cu exceptia mamei sale. In ciuda handicapului, Christy incearca sa se adapteze si sa aiba o viata normala, ca si cei din jurul sau. Lucreaza, joaca fotbal, dar descopera ca este mai apropiat de arta si incepe sa picteze, folosindu-se de piciorul stang. Scrie poezie si datorita talentului si a hotararii sale reuseste sa-si scoata familia din mizerie.

27. October Sky

October-Sky-5871-950 Un film motivational inspirat dupa o poveste reala, October Sky ne aminteste de lupta pe care o dam pentru a ne atinge visurile.

Homer este copilul unui miner dintr-un orasel minier din SUA si toti stiu ca este destinat aceleiasi meserii. Cu toate acestea Homer doreste altceva in viata.

Homer vrea sa construiasca…o racheta. Oare va reusi?

28. The Shawshank Redemption

shawshank redemption Unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata, este povestea unui om care e acuzat pe nedrept de uciderea sotiei si amantului acesteia si condamnat la inchisoare pe viata. Tim Robbins face rolul ‘criminalului’ tacut, ganditor. In inchisoare gaseste un nou prieten, pe Morgan Freeman, un “lup batran” care pare ca stie tot dar mai are multe de invatat.Pe langa meritul de a fi pe deplin educativ si plin de pilde, filmul reuseste sa fie si spectaculos. Inchisoarea ajunge sa fie prezentata ca un loc oarecare, cu oameni buni si rai, un loc cu care te obisnuiesti, locul care devine “acasapentru unii din ei.

29. Without Limits

without limits Filmul prezinta biografia atletului Steve Prefontaine, unul dintre cei mai cunoscuti atleti din America,care a reusit cu mult efort si toleranta sa invinga handicapul fizic ce i-a doborat planurile si sa devina unul dintre cei mai buni sportivi din lume.

Desi s-a nascut cu un handicap fizic sever, care l-ar fi putut impiedica sa aiba o cariera sportiva, Steve,a luptat mereu cu dorinta de a se reface si a se darui ocupatiei pe care o iubeste cel mai mult.Aceea de sportiv.Steve,are un picior mai lung decat celalalt,insa opteaza pentru a intra in competitii si pentru a demonstra intregii lumi ceea ce poate.

30. The World’s Fastest Indian

The-World-s-Fastest-Indian-4857-271 Filmul se bazeaza pe un fapt real: in anul 1962 neozeelandezul Burt Munro castiga cursa de viteza “Bonneville Salt Flats” din Utah, dupa ce modifica o motocicleta indiana ce data din 1920. Filmul prezinta calatoria pe care Munro, sustinut de concetatenii sai, o face spre Utah, unde reuseste sa stabileasca un nou record mondial de viteza cu “rabla” lui, pentru a carui imbunatatire nu folosise decat vechiturile de care dispunea.

The World’s Fastest Indian este un film motivational despre un om care crede cu toata fiinta sa intr-un vis pe care traieste sa-l vada devenit realitate.

31. Invictus

invictus Dupa ce a fost eliberat din inchisoare dupa 27 de ani de detentie si a fost ales primul om in stat, Nelson Mandela a inteles ca tara a ramas divizata din punct de vedere economic si rasial chiar si dupa eradicarea politicii de apartheid si a decis sa se foloseasca de campionatul mondial de rugby gazduit de catre Africa de Sud in anul 1995 pentru a-i aduce laolalta pe albi si negri prin limbajul universal al sportului.

Un film exceptional. Morgan Freeman joaca incredibil de bine.

32. Freedom Writers

freedom writers Este admirabil să vezi cum forța unui singur om și dorința de a face bine poate salva sufletele inocente ale tinerilor rătăciți într-o lume sălbatică.Nu este o lecție numai pentru adolescenți ci mai ales pentru cei care au puterea de a schimba ceva.

Un film care dovedeste din plin ca pesimismul nu e o cale in viata. Poti sa te schimbi, si poti schimba si tu la randul tau alte vieti, cand ai ce arata si stii ce faci si spui

Un film cu adolescenti problema si o profesoara care cu rabdare , cu multa darurire si indrazneala ii face sa descopere ca viata e un dar care trebuie respectat.

33. The Rookie

the rookie Povestea adevarata a profesorului de stiinte si antrenor al echipei de baseball, Jim Morris care a devenit la cei 35 ani ai sai unul dintre cei mai respectati antrenori si care si-a condus echipa spre glorie.

Cu 12 ani in urma, Jim Morris incerca sa devina un jucator de baseball profesionist insa o accidentare la umar l-a tinut departe de teren. Dupa cateva operatii, Jim descopera ca poate juca baseball si ca poate lovi mingea chiar mai puternic decat o facea in trecut si are sansa de a-si atinge visul de-o viata.

34. The Great Debaters

the great debaters Filmul este inspirat dintr-o poveste reala, povestind viata profesorului Melvin Tolson, un om genial insa foarte imprevizibil ce se ocupa de formarea echipei de dezbatere a liceului.

Acesta isi foloseste talentul de orator pentru a transforma un grup de elevi ignorati si subestimati de toata lumea intr-o echipa de dezbateri ce va intra in istorie si ii va invinge pe cei mai buni..
Ce alte filme motivationale care nu apar in lista asta v-au placut si merita puse pe lista?

Aici vei gasi toate aceste filme.

Care dintre ele v-a impresionat cel mai mult?

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu