marți, septembrie 22, 2009

Cel mai vizionat clip de pe YouTube: 5 milioane de vizualizari in doua saptamani (VIDEO)


Daca ar exista un clasament al celor mai vizionate videoclipuri din spatiul virtual, cu siguranta “Dancing” ar ocupa detasat primul loc. In putin peste doua saptamani de la postarea pe YouTube, videoclipul, care promoveaza bucuria de a trai si solidaritatea umana, are deja peste cinci milioane de vizualizari.

Americanul de 31 de ani Matt Harding, creator de jocuri pe calculator, a devenit celebru multumita unor montaje de secvente video postate pe internet, informeaza New York Times.

Matt Harding a demarat proiectul in 2003, cand un prieten de-ai sai l-a inregistrat cu un aparat Canon in timp ce dansa pe strazile din Hanoi, Vietnam. Potrivit The New York Times, Matt a continuat sa inregistreze filmulete de acest gen in toate excursiile pe care le facea, apoi le-a editat, le-a montat si, la sugestia surorii sale, le-a postat pe Internet.

“Dansatorul Matt” poate fi vazut dansand fie avand drept fundal monumente vestite din zeci de tari de pe Glob (printre care India, Kuweit, Vietnam, Franta, Canada, Spania), fie pe strazile unor orase din toata lumea, relateaza The New York Times.

Videoclipul “Dancing” este o creatie artistica perfecta a Internetului: este scurt, surpinzator si atat de simplu in continut incat poate da nastere la o multitudine de interpretari. Poate fi vorba despre solidaritate intr-o lume zbuciumata de conflicte. Poate fi despre bucuria de a trai si de a calatori. Sau, la fel de bine, poate fi vorba doar despre un barbat care danseaza caraghios.

Oricare ar fi interpretarea, nu poti urmari “Dancing” fara sa te inveselesti. Spectacolul pe care il ofera toate nationalitatile care danseaza, oameni de toate varstele si toate rasele, reuseste sa emotioneze.

Muzica ce acompaniaza imaginile a fost compusa de un prieten de-ai lui Matt si ilustreaza un poem de Rabindranat Tagore interpretat in limba bengali de un tanar din Bangladesh, care traieste in America.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu