miercuri, martie 19, 2008

Romanii au luat in patru ani 2,6 milioane PC-uri, in valoare de 2,1 mld. dolari


Vanzarile totale de PC-uri (servere, laptop-uri, desktop-uri) din ultimii patri ani de pe piata locala au depasit valoarea de 2,13 miliarde de dolari, odata cu avansul puternic inregistrat de piata anul trecut, cand valoarea pietei a trecut de 800 de milioane de dolari, conform datelor furnizate ZF de compania de analiza IDC Romania.

Pentru prima oara in ultimii ani, in 2007 ponderea vanzarilor de laptop-uri a trecut de 30% din totalul pietei, dupa ce in 2004 acest indicator era de 10% din piata, iar in 2005 si 2006 de 16, respectiv 23%.

"Pentru anul trecut ne asteptam la o crestere a pietei de 25-30%, dar cresterea a fost peste orice asteptari.

Comparativ cu alti ani nivelul consumului din ultimul trimestru a fost dublu, iar acest lucru s-a resimtit si pe piata PC-urilor", a declarat pentru ZF Calin Mirea, research analyst la IDC Romania.

Piata de desktop-uri, laptop-uri si servere a atins in 2007 un volum de 944.000 de unitati, in crestere cu 48% fata de anul precedent, cand s-au comercializat 635.300 de unitati. Vanzarile inregistrate au depasit estimarile initiale ale IDC, iar din punct de vedere valoric, nivelul acestora a totalizat 826 mil. dolari (603,6 mil. euro).

Piata PC-urilor (servere, laptop-uri, desktop-uri) din Romania a crescut puternic in trimestrul patru al anului trecut, atat din punct de vedere al numarului de unitati vandute cat si al valorii, conform unui studiu realizat de compania de analiza IDC Romania. Numarul de sisteme livrate a crescut in T4 cu 70%, iar valoarea pietei aproape s-a dublat comparativ cu aceeasi perioada din 2006.

Cea mai rapida crestere a inregistrat-o piata de calculatoare portabile, unde numarul de unitati a urcat cu 160% fata de trimestrul patru al anului trecut si cu 133% fata de trimestrul al treilea din 2007. Astfel, numarul de notebook-uri livrate a atins 40% din valoarea totala a pietei PC din T4 2007.

"Intreaga piata PC a crescut cu valori record in ultimul trimestru al lui 2007, insa segmentul notebook a evoluat dincolo de orice asteptari, inregistrand o crestere exploziva in T4 2007", a spus Calin Mirea. "Desi pe parcursul primelor 9 luni ale anului vanzarile de notebook s-au incadrat rezonabil in limitele estimate, vanzarile din T4 2007 aproape au egalat suma unitatilor livrate in primele trei trimestre", a adaugat el.

Conform IDC, rate foarte mari de crestere au inregistrat si vanzarile de calculatoare de birou (desktop), influentate de o serie de proiecte din sectorul privat si din sectorul public, care s-au concretizat in ultimul trimestru al anului trecut.

Proiectele finalizate, asociate cu o cerere mare din segmentele utilizatorilor casnici si IMM au rezultat intr-o crestere a pietei peste asteptari si in cazul pietei desktop. Numarul de unitati livrate s-a majorat cu 39,1%, iar valoarea cu 66,2%. In continuare, desktop-urile raman cele mai vandute, cu o cota de 60,7% din piata totala.

Dupa numarul de unitati livrate in T4 2007, cei mai mari jucatori de pe piata au fost Flamingo Computers, Dell si HP, avand o cota cumulata de aproximativ 33% din totalul pietei.

"Rezultatele din T4 2007 (...) reprezinta o incheiere pozitiva pentru un an cu vanzari record. Ramane de vazut daca acest ritm de crestere este sustenabil, insa, in orice caz, piata din Romania ramane una cu potential considerabil", a mai spus reprezentantul IDC.

In al patrulea trimestru al anului s-a comercializat un volum de 374.011 PC-uri pe piata locala, in valoare de 334 mil. dolari (230,7 mil. euro).

Sursa: Ziarul Financiar

Dacia va lansa primul vehicul de teren in 2009


Producatorul de automobile Dacia va lansa pana la sfarsitului anului viitor un model SUV (Sport Utility Vehicle) construit pe platforma tehnica a gamei Logan, potrivit lui Jacques Daniel, directorul comercial Renault.

"Pana la sfarsitul lui 2009 Dacia va lansa un model cu tractiune integrala, construit pe platforma Logan sau pe o platforma adaptata", a declarat Daniel. SUV-ul Logan urmeaza sa incheie gama dezvoltata pe platforma Logan, dupa ce saptamana acesta Automobile Dacia a lansat Logan Pick-up iar la salonul auto de la Geneva urmeaza sa prezinte varianta Sandero ce va fi produsa la Mioveni.

Pentru noul model Logan Pick-up Automobile Dacia estimeaza vanzari de 10.000 de unitati pe piata romaneasca, pana la finalul anului.

"Noul model produs la uzina de la Mioveni va fi vandut in 2008 si in Turcia, unde vor fi livrate circa 3.000 de unitati, si in Bulgaria pentru care estimam cateva sute de unitati", a spus Daniel. Pretul unui Logan Pick-up porneste de la 7.250 de euro pentru varianta de baza si poate ajunge pana la 9.300 de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Istoria bijuteriilor


Bijuteriile au o istorie lunga, si sunt in lumea noastra din antichitate, cand purtarea lor era un simbol al puterii celui care le purta. Era considerata si semnul bogatiei, si de aceea a fost inmanata de-a lungul generatiilor.

In triburi era folosita la evidentierea modificarii corpului; in unele triburi femeile purtau inele de gat, care le faceau gaurile lungi, si odata purtate, ele nu se mai puteau lua jos, deoarece gatul nu se mai putea suporta pe sine. Femeile din trib faceau asta doar pentru a arata altfel decat celalaltele.

Desi obicieiul de a purta bijuteriile era semnul puterii, era purtat si pentru a indica anumite lucruri. Ori pentru putere, ori pentru a arata bine, folosirea bijuteriilor s-a raspandit in intreaga lume. Desi in antichitate erau folosite din motivele mentionate, astazi au numai scopul de a ne face sa aratam mai atractivi.

Bijuteriile de corp nu sunt doar inele, lanturi si bratari. Expresia ‘bijuterie de corp’ inseamna astazi orice, iar oriunde poate fi pus, oamenii il vor pune. Majoritatea bijuteriilor moderne sunt facute cu materiale de inalta calitate si de cele mai multe ori sunt scumpe.

Multe bijuterii sunt facute din plastic sau din metale, dar si mai multe sunt produse din pietre pretioase sau argint. Exista multe tipuri de bujuterii, care pot fi cumparate din magazine din lumea intreaga.

Cel mai bun lucru este ca oricine le poate purta, spre deosebire de trecut, cand numai aristocratii si bogatii isi rezervau acest drept. Astazi bijuteriile sunt folosite pentru a arata unicitatea persoanelor. Multi oameni isi fac piercing-uri, majoritatea in locuri la care numai oamenii nebuni s-ar gandi. Insa de multe ori, punand bijuterii in locurile cele mai neobisnuite nu mai inseamna sa fii unic, pentru ca toata lumea face la fel, si ce era odata considerat original astazi este normal, pentru ca atatia o fac.

De exemplu, este obisnuit pentru o gasca si membrii acestuia sa poarta bijuterii numite ‘bling-bling’, dar de cand artisti cunoscuti, rapperi si cantareti pop promoveaza aceeasi moda, a devenit parte a culturii muzicale. Deci, in loc sa incurajeze exclusivitatea, a devenit moda sa purtam aceste bijuterii.

In orice caz, putem vedea ca bijuteriile nu vor disparea prea curand. Poate este modul generatiei noastre de a spune ‘afara cu lucrurile vechi’ si ‘bun venit celor noi’.

Cai naturale de prevenire a depresiei


Daca suferiti de depresie, una dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face este sa gasiti o cale prin care ii puteti servi pe altii. Egoismul este, cel mai probabil, cauza majora a depresiei. In ciuda acestui fapt, exista depresii cauzate de probleme fizice.

Alimentatia necorespunzatoare, de pilda, poate sa va faca sa va simtiti mai lent ca de obiciei. Lipsa de minerale din organism va poate fura vitalitatea tinereasca.

Din pacate, stiintei medicale ii place sa trateze majoritatea cazurilor doar cu prescierea unor medicamente, in loc sa gaseasca radacina cauzei depresiei. Cele mai multe medicamente au ca si scop tratarea simptomelor, dar nu sunt intotdeauna eficiente, si pot avea un efect secundar fatal pentru majoritatea oamenilor.

In locul medicamentelor, puteti incerca una dintre urmatoarele lucruri (Presupun ca deja v-ati gandit la aspectul psihologic al problemei, de unde ar trebui sa porniti)

In primul rand, considerati lucrurile evidente:

  • Asigurati-va ca mancati sanatos, ceea ce va asigura proteinele si legumele necesare. Organismul multor oameni, in special a celor peste 50 de ani, nu primeste destule proteine, fapt ce poate face sa va simtiti mai lent si sa obositi mai repede.
  • Evitati consumul de zahar. Unii oameni spun ca nu are efect asupra organismului, dar eu observ o mare diferenta in modul in care ma simt dupa ce mananc prea mult zahar.
  • Miscati-va cat se poate de mult. Acesta poate, de sine statator, rezolva multe cazuri ale depresiei.
  • Nu fumati. Va slabeste atat sistemul imunitar cat si nivelul de energie a corpului.

In al doilea rand, incercati aceste suplimente:

  • Luati multivitamine de inalta calitate. De cele mai multe ori multivitaminele vandute in magazine nu se clasifica in categoria celor de inalta calitate. Gasiti una care trebuie luata de doua ori pe zi, si care este bogat in substante nutritive.
  • Luati vitamine ca B6 (100-200mg) si magneziu (100-300mg). Ambele ajuta la cresterea nivelului serotininei din corp – un hormon de ‘buna dispozitie’ secretat de creier
  • Studiile au constatat ca substantele nutritive St. John’s wort (300-900 mg/zi) si seleniu (200mcg/zi) pot ajuta la combaterea depresiei, ca si medicamentul Prozac, dar fara efecte secundare.

In final, invatati sa faceti fata conflictului. Relatiile negative cu oamenii pot cauza numeroase probleme de sanatate, printre care depresia, cancerul si boli cardiace.

Poti sa ai succes in afaceri cu aptitudini de negociere


Negocierea este arta targuirii si caderii de acord a doi sau mai multi indivizi, grupuri sau organizatii. Importanta ei in diverse domenii, precum afacerile si comertul, nu poate fi niciodata hiperbolizata. Mai mult, ea este o indemanare esentiala in a primi ce-ti doresti, faurind in acelasi timp o relatie favorabila cu partenerul de negociere.

Nu toata lumea stie sa negocieze cum trebuie. De fapt, asta separa persoanele de afaceri de succes de ceilalti. In lumea competitiva a afacerilor moderne, succesul unui individ sau a unui grup depinde in mare parte de priceperea la negocieri.

Caracteristicile unui negociator bun sunt:

El este un bun comunicator. Negocierile implica actul comunicarii nevoilor si a dorintelor. Pe langa nevoia de a avea o discutie deschisa cu persoanele implicate, un bun negociator trebuie sa maximizeze timpul petrecut cu ceilalti parteneri de afaceri, comunicandu-si bine ideile. Neintelegerile intre persoane sau grupuri de afaceri pot aparea in lipsa abilitatii de a conversa corect.

El este un bun ascultator. Actul comunicarii dintr-o negociere nu se incheie cu nevoia de a informa. Comunicarea este un proces bilateral, iar recipientul informatiilor communicate trebuie sa inteleaga si sa interpreteze corect datele. Pentru a realiza aceasta, are nevoie de abilitatea de a-i asculta pe ceilalti.

Este competent si cunoscator. El urmeaza regula simpla “Nu poti da de unde nu este”. Nu poti negocia ceva despre care nu stii nimic. Ca si om de afaceri, trebuie sa posede cunostinte vaste despre firma, bunuri si servicii, precum si proiecte care se negociaza cu alte firme. Mai mult, trebuie sa stie si ce vrea sa obtina partenerul de negocieri din aceasta tranzactie, pentru a-i echilibra nevoile cu cele proprii.

Este capabil sa analizeze situatii. Arta negocierii depinde in intregime de analizarea ofertelor facute in cadrul unei tranzactii. De fapt, inainte sa faca o oferta, el trebuie sa fi procesat rezultatele pe care vrea sa le obtina din afacere. Mai mult, acceptarea sau refuzarea unei contraoferte a taberei adverse depinde in intregime de capacitatile sale analitice.

Este capabil sa ia rapid decizii corecte. Timpul inseamna bani, iar banii sunt fundatia oricarei afaceri. Astfel, ajungerea la un compromis in cel mai scurt timp posibil, cu riscuri calculate, este un factor vital al oricarei negocieri.

Etapele negocierii:

1. Planuirea – consta in colectarea datelor si cercetari. De aici pornesc cunostintele negociatorului despre afacere
2. Initierea – constituie inceputul negocierii. In cadrul acestei etape incepe comunicarea intre cele doua tabere implicate in negociere
3. Trocul – etapa ofertelor si contraofertelor. Aceasta implica analizarea conditiilor afacerii
4. Finalizarea – arta incheierii unei negocieri. Deoarece exista tranzactii care trebuie facute in acelasi loc in care se desfasoara negocierile, aici se foloseste abilitatea negociatorului de a lua rapid decizii calculate.

Daca doresti sa devii un negociator bun, este important sa iti dai seama care sunt etapele negocierii, pentru a vedea la care mai trebuie sa lucrezi. In plus, daca poti sa recunosti aceste etape, vei reusi sa dirijezi cursul negocierii. Vei vedea ca tu impui ritmul si nu mai poti fi indus in eroare in nici o tranzactie.

Planificarea prin succesiune - afacerea ta are nevoie de ea acum!


Daca vrei sa construiesti un proces de planificare prin succesiune care merge bine, va trebui sa cladesti relatii cu angajatii tai, cum nu ai mai facut pana acum.

E critic pentru succesul tau, deoarece cladirea relatiilor este fundatia pentru tot ce faci in afaceri. Este cel mai important lucru pe care-l faci, fara exceptii, indiferent daca e cu proprii tai angajati sau altii cu care interactionezi (cine stie ce surprize te pot astepta?).

In centrul intregului succes de management se afla relatiile pe care le ai cu altii. Asta poate parea evident si simplu, si chiar este. Insa este surprinzator cat de dificil este de facut acest pas pentru foarte multi manageri.

Sigur, e usor sa te intelegi bine cu altii, si de multe ori acesta este un mod excellent de a-ti incepe procesul de planificare prin succesiune. In plus, sunt multe alte metode prin care va puteti inchega relatiile, ceea ce face o legatura intre tine si ceilalti sa fie greu de rupt.

Nici nu e dificil sa o faci, pentru ca tot ce trebuie e sa inveti, sa incerci si dupa aia sa-ti extinzi abilitatea de a fi curios despre subordonatii tai. Desi sa-i asculti tu pe ceilalti e lucrul cel mai important pe care trebuie sa-l faci, tu esti cel care trebuie sa inceapa conversatia.

Dar ce inseamna asta?

Inseamna cu unii oameni, care-i conduc pe altii, se descurca usor, iar altii nu. Cei care se descurca vor creea un mediu propice pentru o afacere prospera, ier cei care nu, se vor chinui.

Cladirea relatiilor este preocuparea centrala a tuturor managerilor grozavi – iar pentru unii, va fi o provocare pe care trebuie sa o accepte zilnic. Unul sau doi, de care poate ati dat, reusesc foarte greu sa cladeasca aceste relatii.

Pentru ei, planificarea prin succesiune nu va fi niciodata usoara.

Pentru tine, efortul de a construi conversatii interesante cu ceilalti despre orice, va deschide canale de receptionare a informatiilor, care te vor ajuta sa aflii ce vor, care le sunt aspiratiile, si chiar care le sunt talentele despre care nu stiai niciodata.

Avand nivelul acesta de cunostinte despre oamenii tai ajuta la inceperea procesului de planificare a succesiunii. Permitandu-le altora sa vada cum o folosesti tu, oamenii tai de baza vor folosi cladirea relatiilor ca si o arma foarte valoroasa cat mai curand.

La sfarsit, iei in calcul toate informatiile pe care le-ai obtinut si le folosesti pentru planificarea prin succesiune in afacerea ta. Aceasta chiar ca va fi o perioada interesanta!

Lucreaza de acasa vinzand pe eBay


Statistici recente arata ca peste 1000 de oameni au facut sume mai mari decat $1 milion pe an, vanzand lucruri pe eBay. Asta e o cifra uimitoare, daca te gandesti putin. Ea da speranta oricui ca poti lucra acasa, incasand venituri cu propria ta afacere pe eBay. Evident, cerintele nu sunt prea mari.

Asa iti poti infiinta propria afacere pe eBay si sa lucrezi de acasa, in 5 etape simple:

1. In primul rand, trebuie sa gasesti ceva ce sa vinzi. Daca te uiti la afacerile cele mai de succes, vei vedea ca vind lucruri unice. Poate fi un bun, precum un calculator reconditionat, sau un serviciu, precum reconditionarea calculatoarelor. O idee buna este sa gasesti ceva unic ce te intereseaza, sau la care sa te pricepi. Asa vei putea face un profit mai mare si iti va si place ceea ce faci.

Poate sa fie vorba despre un hobby sau chiar ceva ce faci la servici. Daca poti sa o transformi intr-o afacere eBay, poti incepe sa o faci cu jumatate de norma, dupa care sa-ti inlocuiesti locul de munca cu asta. Fa o lista cu toate ideile ce-ti trec prin minte, iar dupa aia alege una si incepe cu ea.

2. Daca vrei sa vinzi ceva pe eBay, trebuie sa ai poze de calitate cu obiectul. O camera digitala performanta e o investitie buna pentru afacerea ta, daca nu ai deja una. Poti sa-i faci orice fel de reclama produsului, oamenii tot poza o vor tine minte.

3. Cerceteaza-ti bunul si ai grija ce face competitia. Ca si in orice afacere, trebuie sa stii intodeauna ce face competitia, pentru a reactiona corespunzator. In plus, te va ajuta sa gasesti produse pentru care competitia nu e asa apriga, si pe urma carora iti poti mari profiturile. Acesta este unul dintre secretele pentru a face bani online. Poti sa te mobilizezi mai repede decat concurenta, sau sa o elimini dintr-odata?

4. Pretul este totul! Toata lumea de pe eBay incepe licitatia cu valori mici, iar pretul creste prin oferte succesive. Asigura-te ca stii care e minimul pe care trebuie sa-l faci, sau vei iesi in pierdere. Daca nu stii la ce pret se vinde produsul tau, uita-te la altii care au produse similare.

5. Unul din avantajele lucratului cu eBay e cat de simplu se realizeaza platile. eBay detine PayPal, deci trebuie sa-ti faci un cont la ei pentru a-ti procesa vanzarile. Taxele sunt rezonabile, si poti sa-ti faci un PayPal Mastercard sau sa-ti virezi banii din contul PayPal in contul tau de afaceri.

Acestea sunt cele 5 lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a-ti incepe o afacere prin eBay. Nu-ti fa griji pentru ca nu stii toate detaliile despre cum functioneaza. Incepe-ti afacerea si mai tarziu concentreaza-te asupra lucrurilor ce le poti face pentru a ti-o imbunatati.

De ce sa folosesti un backup extern


Cand vine vorba despre a-ti face backup la date, si a te asigura ca ramane in siguranta, ai o multime de optiuni de unde sa alegi. Unele optiuni sunt clar superioare altora, iar in lupta dintre backup-uri externe si cele interne, cele externe sunt considerate mai eficiente, in majoritatea cazurilor. Din aceste motive ar trebui sa folosesti un sistem de backup extern.

Backup-urile externe pot fi realizate prin diverse mijloace. CD-uri, casete, drive-uri cheie si backup-uri online sunt toate forme de backup extern, dar cele pe caseta sunt in orice caz cele mai populare, mai ales daca o firma are un volum mare de date, care altfel ar ocupa mult spatiu. Casetele sunt relativ mici, si pot fi depozitate cu un minim de spatiu folosit.

Backup-urile externe ofera un element cheie fata de cele interne: sunt departe de datele originale, ceea ce poate face diferenta dintre recuperarea datelor dupa o catastrofa si sfarsitul afacerii. Pe scurt, poate face diferenta intre supravietuirea afacerii si esec.

Backup-ul pe casete iti permite sa-ti pastrezi toate datele pe o caseta, pe care o indepartezi de locul de munca. Tot procesul acesta poate fi realizat cu un minim de efort. In plus, daca are loc o catastrofa, vei putea sa repari rapid toate pagubele, iar cand are loc dezastrul, prima firma care-si revine este de obicei cea care va avea succes. Cercetarile arata ca cei care isi revin mai tarziu au sanse cu 50% mai mari sa esueze, chiar daca afacerea lor a mers bine pana in clipa dezastrului.

Cand se face un backup intern, el este de regula un hard drive secundar, instalat in sistem. Nu exista indoiala ca acesta e simplu de realizat, dar in cazul prabusirii sistemului, recuperarea datelor ar putea fi pusa in pericol, iar daca are loc un dezastru care-ti distruge spatiul de munca, nu vei gasi un backup cu care sa-ti refaci firma. Acelasi lucru se poate intampla daca-ti depozitezi caseta backup la locul de munca.

Deoarece un backup intern e un hard drive secundar, e rapid si usor sa copiezi datele de pe drive-ul principal pe cel secundar. Aceasta metoda e perfecta pentru micile erori umane, deoarece iti recuperezi rapid datele.

Nici casetele nu sunt perfecte. Au niste avantaje excelente, dar sunt cunoscute ca si fiind capricioase, si trebuie rulate pe un sistem compatibil. De fapt, in cele mai multe cazuri, sistemul pe care au fost inregistrate va fi singurul pe care merg.

Totusi, o noua solutie a devenit recent disponibila. Backup-uri online iti dau posibilitatea sa programezi backup-uri complet automatizate, sau sa realizezi unele rapide, oricand ai nevoie, fie ca e o problema mica sau una mare. Poate ca instalezi niste software nou si vrei un backup de inainte de instalare. Ce util!

Acum ca stii de ce un backup extern e mai eficient si care optiuni le ai la dispozitie, esti gata sa alegi.

Cum sa-ti sporesti veniturile online


Rareori conteaza cine esti sau cu ce te ocupi, majoritatea oamenilor cauta modalitati de a-si spori veniturile. Indiferent daca vrei sa obtii o marire de salariu la locul curent de munca, sau te gandesti sa-ti gasesti o a doua slujba, cu jumatate de norma, majoritatea oamenilor nu ar refuza niste bani in plus.

Exista mai multe modalitati prin care poti realiza acest lucru, iar in functie de cat efort esti dispus sa depui, poti sa faci o suma considerabila.

De exemplu, poti incepe prin a cauta prin garaj si pivnita lucruri care nu-ti mai sunt de folos, iar daca sunt in conditie buna, le poti licita online. Ai grija, insa, sa fie corecte preturile, destul de mari pentru ca sa acopere costurile facute, dar destul de mici pentru a fi considerate atragatoare.

Daca ai destul timp la indemana, poti vizita magazine second hand sau piete de vechituri, pentru a descoperi alte obiecte pe care le poti vinde online, crescandu-ti astfel venitul, fara a trebui sa platesti o avere. Poti, de asemenea, sa te inscrii la o companie care sa faca livrari, si le vinzi produsele lor. De obicei, tu alegi ce pui la licitat, iar cand unul dintre produse e cumparat, firma il va livra in locul tau.

Diferenta intre cat primesti pe obiect si cat ai dat pe el, fara taxele de listare a obiectului, e profitul tau. Desigur, pe masura ce nu se vinde produsul, taxele de listare cresc din ce in ce mai mult. Ai putea, de asemenea, sa incerci sa-ti sporesti veniturile, inchiriind spatiu pentru un magazin en-detail intr-un mall vechi. Uneori vei gasi 200-300 spatii sub un singur acoperis.

In general, in spatiul tau, cat timp nu obstructionezi spatiul altora, poti sa-ti expui cum vrei tu marfa, sa o cotezi cum iti place, si sa o lasi acolo pana cand e vanduta. Pe langa chirie, se taxeaza de obicei si volumul lunar al vanzarilor. Managerul cladirii se ocupa cu reclama in general a tuturor spatiilor, in timp ce vanzatorii individuali se ocupa cu prezentarea atractiva a produselor lor, la preturi avantajoase.

Desi aici trebuie depus ceva efort, cautand marfa de vandut, aranjand-o si intretinand-o, aceasta este totusi o modalitate usoara de sporire a veniturilor. Daca esti in cautarea unei metode online, trebuie sa ai grija ca platile sa se faca la vedere. De fapt cauti o modalitate de a castiga mai mult, nu de a cheltui.

Cum sa incepi o afacere online


Boom-ul dot.com al anilor 80 a permis unei multimi de oameni sa faca bani de pe urma cresterii disponibilitatii si popularitatii internetului, dar cand acesta a incetat, au fost multi care in loc sa fie platiti, au ajuns sa datoreze bancii o mica afacere.

Cei care au reusit sa profite au fost acei care au inceput o afacere online fara sa ia un imprumut de la banca. Probabil ca unii dintre ei si-au folosit propriile economii sau suma de care dispuneau pe cartea de credit, dar totusi, ei au investit numai atat cat au apreciat ca pot sa piarda.

In prezent, potentialii intreprinzatori online ezita mult mai tare sa mearga la banca si sa ceara fonduri pentru a-si finanta afacerile. Ei au invatat din greselile altora, si sunt probabil asa de limitati de posibilitatile lor financiare incat o cheltuiala lunara in plus le-ar putea aduce falimentul.

Cei care nu vor recurge la imprumuturi bancare pentru a investi intr-o afacere online sunt si cei care vor avea oportunitatea de a incerca si alta data. Ceilalti, care pot avea sau nu succes, vor avea nevoie de cativa ani buni pentru a-si reveni dupa un esec.

Important este sa intelegi ca nu trebuie sa incepi o afacere online cu un imprumut. In schimb, exista alte metode de a-ti finanta ambitiile, metode care ar putea fi mai sigure pe termen lung. De exemplu, vei avea nevoie de un calculator bun, precum si cele mai noi programe pentru a-ti face prezenta cunoscuta pe internet. Desi este tentant sa cumperi cel mai nou produs de pe piata, intereseaza-te prima oara daca nu poti imbunatati ce ai deja.

De obicei vei putea realiza aceasta la o fractiune din costul unui nou sistem. Daca, in schimb, e indicat schimbarea calculatorului, asteapta perioada promotiilor speciale si profita de ea. Calculatoare reparate sau la mana a doua, care se gasesc pe multe dintre site-urile de licitatii, sunt de asemenea o idee buna. De asemenea, nu-ti fa griji pentru un birou unde sa lucrezi. Un dormitor de rezerva e perfect pana cand incep sa-ti vina banii.

E important sa nu cheltuiesti pe ceva ce nu-ti creste profitul afacerii.

Astfel, daca creezi si vinzi carti in format electronic, un birou e inutil. Toate operatiile pe care le faci se pot realiza cu un buget minim pana cand iti permiti ceva mai elegant. Desi e tentant sa ceri bani de la banca, nu uita ca va trebui sa-i dai inapoi, indiferent ce faci. Astfel, e mai sigur sa incepi o afacere online fara se iei un imprumut, deoarece fiecare etapa a afacerii o vei putea finanta cu profitul etapei precedente.

Rezolvare Quizz Conquiztador


Picturi-pictori: Ce artist francez, maestru al Rococoului, a pictat tabloul “Festivităţi veneţiene”(1718)?

Raspuns: Jean-Antoine Watteau

Tablouri celebre: Ce pictor postimpresionist francez este autorul celebrului tablou “Când te vei mărita”?

Raspuns: Paul Gauguin

Cine a cistigat turneul de tenis Indian Wells in 2007?

Raspuns: Rafael Nadal

Plante medicinale: Ce parte a plantei numită gălbenea se foloseşte în medicina naturistă?

Raspuns: floarea

Istoria florilor: Care a fost prima floare cultivată de om?

Raspuns: crinul

Istoria florilor: Care a fost cel mai cunoscut ” vânător de orhidee”?

Raspuns: ducele de Devonshire

Rezolvare Quizz Conquiztador


Ce suprafaţă va avea primul orăşel de cumpărături din Romania?

Raspuns: 17 hectare

Picturi - pictori: Ce artist peisagist italian, maestru în arta perspectivei citadine, a pictat “Catedrala Westminster” (1749)?

Raspuns: Canaletto

Istoria florilor: Când a apărut narcisa, conform unei legende greceşti?

Raspuns: la moartea tânărului Narcis

Picturi - pictori: Ce artist suprarealist german a pictat celebrul tablou “Grădina Franţei” (1962)?

Raspuns: Max Ernst

Curiozităţi: Cum se numesc insulele plutitoare formate dintr-un amestec de rădăcini, ierburi, stuf şi sol întâlnite în Delta Dunării?

Raspuns: plauri

Plante medicinale: Ce parte a plantei numită Echinacea, este folosită în medicina naturistă?

Raspuns: rădăcina, frunze, flori, seminţe

Rezolvare Quizz Conquiztador


Picturi - pictori: Ce pictor olandez baroc, maestru al clarobscurului, este autorul tabloului “Astronomul”?

Raspuns: Jan Vermeer van Delft

Pictor - tablou: Ce artist francez a pictat monumentalul tablou “Înmormântare la Ornans” (1849-1850)?

Raspuns: Gustave Courbet

Istoria bijuteriilor: Din ce limbă provine cuvântul “bijuterie”?

Raspuns: franceză

Plante medicinale: Ce parte a plantei numită albăstrea(Centaurea Cyanus), este folosită în medicina naturistă?

Raspuns: floarea

Cine va prezenta „Wrestlemania 24” in 2008?

Raspuns: Snoop Dogg

Istoria bijuteriilor: Ce înseamnă cuvântul “jouel”, care stă la originea cuvântului “bijuterie”?

Raspuns: podoabă

Rezolvare Quizz Conquiztador


Minerale: Care dintre următoarele nu este un mineral?

Raspuns: carbolul

La ce sumă s-a ridicat datoria externă a României in luna ianuarie 2008?

Raspuns: 37,9 miliarde de euro

Artişti - biografii: Ce artist plastic român a realizat portretele unor personalităţi ca: George Enescu şi Tudor Arghezi?

Raspuns: Corneliu Baba

Atracţii turistice: În ce ţară se află pădurea de lauri “Laurisilva”, de pe insula Madeira?

Raspuns: Portugalia

Autor - operă: Cine este autorul operei literare “Educaţiunea sentimentală la vite”?

Raspuns: Ion Luca Caragiale

Plante medicinale: Ce parte a plantei denumită pătlagină (Plantaginis Folium), se foloseşte în medicina naturistă?

Raspuns: frunzele

Vocabular: Care este semnificaţia cuvântului “otroc”?

Raspuns: martir; mucenic

Rezolvare Quizz Conquiztador


Statui: Din ce material e realizată “Statuia Cavaleristului în atac”, din Iaşi, dezvelită la data de 29 mai 1927?

Raspuns: bronz

Plante medicinale: Ce parte a plantei denumită brănduşa de toamnă(plantă otrăvitoare), este folosită in medicina naturistă?

Raspuns: seminţele

Oraşe: Ce oraş american mai este numit “The Windy City” sau “The Second City”?

Raspuns: Chicago

Citi copii are Uma Thurman cu fostul ei sot, actorul Ethan Hawke?

Raspuns: 2

Autor - operă: Cine este autorul operei literare “Unde ni sunt visătorii”?

Raspuns: Alexandru Vlahuţă

Mitologie: Cine era în mitologia lusitană zeiţa renaşterii, a primăverii şi a fertilităţii?

Raspuns: Ataegina

Rezolvare Quizz Conquiztador


Plante exotice: Aproximativ câte specii de orhidee există?
R: 30000

Sculptură: Cine a realizat bustul lui August Rodin, între anii 1888 şi 1889?
R: Camille Claudel

Cu cat a pierdut Real Madrid returul cu AS Roma, in optimile Champions League, in sezonul 2007-2008?
R: 1-2

Minerale: Care dintre următoarele nu este un mineral?
R: hititul

Autor - operă: Cine a scris parodia “Din carnetul unui poet simbolist”?
R: Ion Luca Caragiale

Atracţii turistice: În ce ţară se găsesc Palatul şi Grădinile Schönbrunn?
R: Austria

Rezolvare Quizz Conquiztador


Companii aeriene: Cărei ţări aparţine compania aeriană Lufthansa?
Raspuns corect : Germania

Personalităţi: Ce poet român a spus despre sine: “…am lăsat armata pentru litere, am lăsat literele pentru publicistică”?
Raspuns corect : Cezar Bolliac

Oraşe: În ce oraş american se găseşte o clădire, care a fost punctul central al Bătăliei pentru Alamo, în 1836?
Raspuns corect : San Antonio

Cu ce se rasplateste popularitatea pe site-ul Head&Shoulders.ro?
Raspuns corect : Cu un Apple MacBook Air.

Vocabular: Care este semnificaţia cuvântului “alcion”?
Raspuns corect : specie de pescăruş albastru

Autor - operă: Cine a scris poezia “Unei file”, publicată în februarie 1886?
Raspuns corect : Iulia Haşdeu

A fost Steaua Bucuresti vreodata in istoria clubului in liga secunda la fotbal?
Raspuns corect : 2 saptamani

Rezolvare Quizz Conquiztador


Artişti - biografii: Ce pictor român (1929 - 2003) l-a avut ca profesor pe Alexandru Ciucurencu?
Raspuns corect: Constantin Piliuţă

Cine conduce Suedia in 2008?
Raspuns corect: Regele Carl Gustaf al XVI-lea

Plante exotice: Unde trăieşte specia de orhidee numită “Calypso bulbosa”?
Raspuns corect: aproape de Polul Nord

Atracţii turistice: În ce ţară se găsesc picturile murale din peştera “Cueva de las Manos”, Rio Pinturas?
Raspuns corect: Argentina

Minerale: Care dintre următoarele nu este un mineral?
Raspuns corect: stolitul

Vocabular: Care este semnificaţia cuvântului “chilin”?
Raspuns corect: deosebit; diferit; distinct

Rezolvare Quizz Conquiztador


Personalităţi: Ce scriitor român, prin lucrarea sa “Cuvente den bătrâni”, a pus bazele literaturii apocrife din România?
Raspuns corect: Bogdan Petriceicu Haşdeu

La ce festival a câştigat Adrian Sitaru premiul Leopardul de Aur?
Raspuns corect: Festivalului Internaţional de Film de la Locarno

Plante medicinale: Ce culoare pot avea florile plantei numită aloe?
Raspuns corect: portocaliu, galben, roşu

Oraşe: Cărui oraş american i se mai spune “Motor City” sau “Motown”?
Raspuns corect: Detroit

Autor - operă: Cărei personalităţi a literaturii române îi aparţine poezia “Patria vieţii e numai prezentul”?
Raspuns corect: Mihai Eminescu

Tratate de pace: Unde s-a semnat Tratatul de Pace din 1783, ce a încheiat formal Războiul Revoluţionar American?
Raspuns corect: la Paris

Download Zeitgeist cu subtitrare in Romana


Zeitgeist este un documentar realizat independent, esti liber sa faci ce vrei cu el, nu exista drepturi de autor, chiar o sa faci parte din proiect daca o sa ajuti la raspandirea lui.

Download torrent aici: Zeitgeist.Remastered.Edition.2007.DVDRip.XviD.torrent

Sau il poti vedea mai jos cu subtitrare in romana




sâmbătă, martie 08, 2008

Clasamentul celor mai bogate cluburi de fotbal din lume este dominat de englezi


Cluburile de fotbal din Premier League domina clasamentul celor mai mari douazeci de cluburi din lume dupa valoarea castigurilor datorita sumelor record incasate din drepturile de televizare.

Primul loc in topul celor mai mari cluburi de fotbal dupa venituri intocmit de firma Deloitte & Touchea fost ocupat, pentru al treilea an consecutiv, de clubul spaniol Real Madrid, care este urmat de Manchester United, Barcelona, Chelsea si Arsenal, scrie Bloomberg.

Veniturile din drepturile de televizare ale Manchester United vor inregistra sezonul acesta o crestere de 56%, pana la 75 mil. euro, in conditiile in care echipa va reusi sa-si pastreze titlul castigat in mai anul trecut, spun reprezentantii firmei de audit Deloitte&Touche. Echipa britanica a urcat doua pozitii in clasament, dupa ce anul trecut s-a situat pe pozitia a patra.

"Anul viitor, datorita sumelor din contractele de televizare, zece echipe din Premier League ar putea ocupa pozitii in acest clasament", a spus Alan Switzer, director al Deloitte. Asta inseamna ca, datorita veniturilor din drepturile de televizare, primelor trei echipe din Premier League si celor de la Liverpool, Tottenham si Newcastle United, li se vor adauga in top 20 Manchester City, Everton, West Ham si Aston Villa. Cu toate acestea, trei dintre cele patru echipe excluse anul acesta din top sunt tot britanice - Manchester City, Rangers si West Ham United.

Televiziunile vor plati cluburilor din Premier League, cea mai bogata liga de fotbal din lume, o suma record de 2,3 mld. lire sterline (3,09 mld. euro) in urmatoarele trei sezoane, cu 70% mai mult decat in contractele anterioare.

In timp ce sumele provenite de la grupurile media britanice, precum BskyB, ITV sau BBC, ar putea inregistra o scadere usoara, drepturile de televizare acordate companiilor straine ar putea compensa declinul, generand o noua crestere a veniturilor, spun oficialii Deloitte. Iar performantele financiare ar putea genera noi succese ale echipelor englezesti pe terenul de fotbal.

Manchester United a depasit Barcelona si Juventus, diminuand semnificativ si avansul inregistrat de Real Madrid. Vanzarile campioanei Angliei au totalizat 315,2 mil. euro in sezonul 2006-2007, comparativ cu 351 mil. euro pentru Real Madrid. Barcelona a avut venitruri totale de 290,1 mil. euro, cu 7,1 mil. euro mai mult decat urmatoarea clasata, Chelsea.

Arsenal a reusit sa avanseze patru locuri, pana pe pozitia a cincea, dupa ce in primul sezon petrecut pe noul stadion Emirates - ce are o capacitate de peste 60.000 de locuri - a inregistrat o crestere cu 37% a veniturilor, pana la 363,9 mil. euro. Performantele financiare ale echipei Arsenal au fost insa diminuate de eliminarea echipei in fazele inferioare ale Ligii Campionilor, eliminare echivalenta cu o scadere semnificativa a veniturilor, se arata in studiul Deloitte.

Mai mult, performantele inregistrate in Liga Campionilor, cea mai bogata competitie de gen din lume, ar putea influenta semnificativ clasamentul de anul viitor, putand determina chiar prima pozitie disputata de Real Madrid si Manchester United. Clubul spaniol estimeaza pentru anul acesta venituri de 360 mil. euro.

Pragul dincolo de care o echipa are sanse de a intra in top 20 ar putea urca anul viitor pana la 100 mil. euro. Asta inseamna ca respectivul clasament va fi dominat in continuare de cluburile apartinand celor mai mari ligi de fotbal din Europa - Anglia, Spania, Italia, Germania si Franta.

Cluburilor spaniole Real Madrid si Barcelona li se adauga in acest clasament Valencia, in timp ce Italia si Germania detin cate patru echipe, iar Franta doua. Nou-venita Celtic Glasgow este singura echipa din top 20 care nu apartine uneia dintre cele cinci mari ligi europene.

Veniturile totale ale celor mai bogate 20 de cluburi au urcat cu 11 procente, ajungand pana la 3,7 mld. euro, cel mai inalt nivel din ultimii patru ani.

Sursa: Ziarul Financiar