miercuri, martie 19, 2008

Cai naturale de prevenire a depresiei


Daca suferiti de depresie, una dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face este sa gasiti o cale prin care ii puteti servi pe altii. Egoismul este, cel mai probabil, cauza majora a depresiei. In ciuda acestui fapt, exista depresii cauzate de probleme fizice.

Alimentatia necorespunzatoare, de pilda, poate sa va faca sa va simtiti mai lent ca de obiciei. Lipsa de minerale din organism va poate fura vitalitatea tinereasca.

Din pacate, stiintei medicale ii place sa trateze majoritatea cazurilor doar cu prescierea unor medicamente, in loc sa gaseasca radacina cauzei depresiei. Cele mai multe medicamente au ca si scop tratarea simptomelor, dar nu sunt intotdeauna eficiente, si pot avea un efect secundar fatal pentru majoritatea oamenilor.

In locul medicamentelor, puteti incerca una dintre urmatoarele lucruri (Presupun ca deja v-ati gandit la aspectul psihologic al problemei, de unde ar trebui sa porniti)

In primul rand, considerati lucrurile evidente:

  • Asigurati-va ca mancati sanatos, ceea ce va asigura proteinele si legumele necesare. Organismul multor oameni, in special a celor peste 50 de ani, nu primeste destule proteine, fapt ce poate face sa va simtiti mai lent si sa obositi mai repede.
  • Evitati consumul de zahar. Unii oameni spun ca nu are efect asupra organismului, dar eu observ o mare diferenta in modul in care ma simt dupa ce mananc prea mult zahar.
  • Miscati-va cat se poate de mult. Acesta poate, de sine statator, rezolva multe cazuri ale depresiei.
  • Nu fumati. Va slabeste atat sistemul imunitar cat si nivelul de energie a corpului.

In al doilea rand, incercati aceste suplimente:

  • Luati multivitamine de inalta calitate. De cele mai multe ori multivitaminele vandute in magazine nu se clasifica in categoria celor de inalta calitate. Gasiti una care trebuie luata de doua ori pe zi, si care este bogat in substante nutritive.
  • Luati vitamine ca B6 (100-200mg) si magneziu (100-300mg). Ambele ajuta la cresterea nivelului serotininei din corp – un hormon de ‘buna dispozitie’ secretat de creier
  • Studiile au constatat ca substantele nutritive St. John’s wort (300-900 mg/zi) si seleniu (200mcg/zi) pot ajuta la combaterea depresiei, ca si medicamentul Prozac, dar fara efecte secundare.

In final, invatati sa faceti fata conflictului. Relatiile negative cu oamenii pot cauza numeroase probleme de sanatate, printre care depresia, cancerul si boli cardiace.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu