sâmbătă, ianuarie 26, 2008

Limbajul curcubeului


Culorile vorbesc, dar trebuie sa asculti cu grija.

Cel mai important lucru spus de negru este ca nu esti bine. Spune atat ‘frac’, precum si doliu. Spune si preot, dar pentru maicutele care se imbraca in haine normale nu spune nimic.

Pentru cei mai multi oameni, albastru inseamna ochi, cer si ocean. Pentru altii, ca si mine, albastru inseamna tristete. Albastrul m-a facut trista pana ne-am mutat langa ocean. Casa avea o bucatarie si baie albastra. Apoi mi-am uluit sotul adaugand accente albastre prin casa noua. Unii oameni isi potrivesc culorile dupa un tablou. Eu mi-le potrivesc dupa ocean. Picasso si-a avut perioada albastra, acum o am eu.

Apoi este maroul. Ce poate maroul sa faca pentru mine? Nimic. De aceea am parul blond.

Verdele vorbeste despre iarba si bani. Dar Maryann Litteltom nu a transformat toate luminile in verde cand Mike Stevens m-a invitat la Balul Bobocilor. Verdele nu indrazneste sa imi mai spuna invidie.

Portocaliu zbiara curatator de sosele, conuri de siguranta si culoarea modei de anul trecut. Noroc ca nu este si culoarea modei de anul acesta.

Rozul promite a trai viata in roz - dar daca vezi elefanti roz, nu esti chiar normal.

Violetul vorbeste despre struguri si dinozaurul Barney. Convinge fetitele ca le este culoarea preferata. Fetele mari nu se lasa convinse.

Rosul urla, cateodata cu furiozitate. Rosul are puterea de a ne face sa ne oprim. Daca nu ne oprim, nu rosul vorbise, ci galbeunul.

Galbenul vorbeste despre a fi atenti, despre soare si despre drumul spre Oz. Sung sigura ca nu vorbeste despre lasitate.

Acela trebuie sa fie charteuse-ul. Charteuse este in franceza, deci nu inteleg ce spune.

Turquoise spune bijuterie din India, ceea ce zice casino, ceea ce zice automat de jocuri de noroc. Nu imi pot permite sa ascult ce spune turquoise.

Albul sopteste despre curatienie, puritate si virtute. Nu mai sopteste despre Casa Alba, de cand Gray vorbeste despre ea.

Griul vorbeste despre indecizie, iar cand maraie Gray, cerul devine gri.

Da, culorile vorbesc, iar oamenii asculta. Modelele T au fost negre pana ce Ford a realizat ca este profitabil sa lasi clientii sa aleaga culoarea masinii. Crayola a profitat de oameni, inventand mai multe culori de creioane.

Cu totii vrem culori in viata. Din pacate, pana ce cresc copiii, culoarea predominanta este cea patata.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu