vineri, august 24, 2007

Nokia - nevoita sa inlocuiasca peste 40 de milioane de baterii de telefoane mobile


Nokia a anuntat, marti, ca 46 de milioane de baterii produse de catre compania japoneaza Matsushita si folosite de telefoanele mobile Nokia, prezinta pericol de supraincalzire si ca se ofera sa le inlocuiasca, fara ca aceasta actiune sa atraga costuri suplimentare pentru utilizatorii in cauza, informeaza Reuters.

Oficialii companiei finlandeze au mai precizat ca la nivel global au existat aproximativ 100 de incidente legate de aceasta problema. Inlocuirea bateriilor va avea un anumit impact financiar, dar costurile vor fi suportate si de catre compania japoneza.

Bateriile "BL-5C" au fost fabricate de catre compania japoneza Matsushita Electric Industrial Co. Ltd in perioada decembrie 2005 - noiembrie 2006, iar conducerea Nokia a anuntat ca va conlucra cu aceasta companie pentru a investiga problema in cauza. La nivel global, Nokia a anuntat ca au fost semnalate circa 100 de incidente dar ca nu au fost raniti.

Costurile aferente inlocuirii acestor baterii vor fi suportate de ambele companii.

Potrivit analistilor din piata, costurile asociate acestei probleme care vor fi suportate de Nokia se vor ridica la circa 100 de milioane de euro (137 milioane dolari). Potrivit Reuters, "BL-5C" este cel mai uzitat model de baterie intalnit la telefoanele Nokia.

Reprezentantii companiei finlandeze au precizat ca, in anumite cazuri, bateriile s-au supraincalzit in urma unui scurt-circuit in timpul incarcarii, ceea ce a determinat desprinderea bateriei.

Anul trecut, Sony Corp a fost nevoita sa retraga 9,6 milioane de baterii pentru PC-uri care prezentau riscuri de aprindere in urma supraincalzirii.

HotNews.ro, Adrian Vasilache, 14 aug 2007

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu