joi, noiembrie 30, 2006

Ce masina are Lamborghini!


Italienii de la Lamborghini au ales Salonul Auto de la Los Angeles pentru a-si lansa ultima creatie, Murcielago LP640 Roadster. Avem de a face cu un supercar ce reprezinta de fapt o evolutie a coupe-ului Murcielago. Motorul de sub capota lui LP640 Roadster este acelasi Lamborghini cu 12 cilindri in V la 60 de grade a carui cilindree a fost insa ridicata de la 6.2 la 6.5 litri.

Puterea maxima ajunge la 640 CP la 8000 rpm iar cuplul urca la 660 Nm la 6000 rpm.

Performantele sunt, evident, incredibile. Cele 3.4 secunde de la 0 la 100 km/h au insa si pretul lor: noul model al casei de la Sant’Agata Bolognese costa nu mai putin de 300.000 de euro.

Din pacate, noul Roadster are aceeasi problema pe care a avut-o si precedentul supercar decapotabil al italienilor: Murcielago Roadster are plafon din panza astfel ca instructiunile de folosire sunt foarte clare: in cazul in care se ruleaza cu masina acoperita, viteza maxima nu trebuie sa treaca peste 170 de kilometri pe ora.

In caz contrar, panza si sistemul de deschidere/inchidere ar putea suferi defectiuni.

Clientilor nu le raman decat doua posibilitati: sa alerge cu masina decapotata la viteza maxima pentru a fugi de eventualele precipitatii sau sa planga la 100 km/h pe autostrada ca nu au avut inspiratia de a-si cumpara un Zonda Roadster sau, de ce nu, un Porsche Turbo Cabrio.

Automarket, 30 nov 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu