miercuri, septembrie 23, 2009

Epilarea definitiva – Metode de indepartarea parului la femei si barbati


Pentru indepartarea parului nedorit de pe corp, chiar daca este parul de pe picioare, enghinal, de pe piept sau spate (in cazul barbatilor) in ziua de astazi gasesti mai multe metode. Vrei sa stii care sunt cele mai bune medode de epilare?

Iata cateva metode mai vechi sau mai noi:

Epilarea cu aparate de ras. Aceasta metoda este foarte rapida si ne dureroasa, dar dureaza foarte putin, pana va trebui sa o reaplici. In plus, prin epilarea cu aparate de parul dupa ce va creste va avea un aspect tepos si aspru la atingere si poate creste si sub piele.

Epilarea cu ceara sau sugaring, care actioneaza prin smulgerea firului de par din piele direct de la radacina. Aceasta metoda are efect doar cateva saptamani pana cand parul incepe sa creasca la loc. sugaring are unele avantaje. Pasta de sugaring in plus fata de ceara are avantajul ca actioneaza doar asupra firului de par si nu si asupra pielii, cum se intampla cu ceara, in acest fel reducandu-se disconfortul. In plus, pasta de sugaring este facuta pe baza de apa si este foarte usor de indepartat fata de ceara, care are la baza petrol.

Epilarea definitiva prin laser sau electroliza. Este cea mai eficienta metoda de indepartare a parului inestetic.
Epilarea prin laser functioneaza prin destabilizarea radacinii piloase, curentul electric se transforma in electrozi care la randul lor sunt implantati in piele. Aceasta metoda dureaza mai mult, dar are si partile ei negative. Tratamentul
in sine este nedureros doar cu o usoara incalzire asupra pielii, locul unde razele laser lucreaza asupra foliculului chiar sub piele. Supraincalzirea folicului pilos il destabilizeaza si il face incapabil sa creasca in aproape toate cazurile de tratament. Femeile au in general pielea mult mai sensibila decat barbatii si din acest motiv puterea laser-ului si a tipului de tratament este mult mai slaba decat in cazul barbatilor. Nu se potriveste
acest tratament, in special celor cu pielea inchisa, bronzata sau care au o foto sensibilitate a pielii foarte ridicata iar razele solare le produc arsuri. Chiar si dupa aceasta metoda mai pot aparea fire de par sporadic si rezultatele difera de la o persoana la alta.
Electroliza inseamna distrugerea radacinii piloase folosind curentul electric. Electroliza poate dura mult mai mult decat laserul deoarece trebuie tratat fiecare fir de par in parte. Indepartarea parului negru de pe spate folosind laserul poate dura intre 2 si 3 ore, pe cand prin electroliza poate dura intre 5 si 10 ore, in functie de suprafata care trebuie tratata.

Epilarea definitiva prin IPL (lumina intens pulsata). Este cea mai buna metoda de la ora actuala pentru indepartarea a parului nedorit. Sedintele pe care trebuie sa le faci sunt mult mai putine, dar din pacate si mult mai scumpe. Indepartarea parului cu IPL asigura un efect indelungat. Epilarea definitiva cu IPL este singura metoda care poate rezolva si alte probleme neplăcute, cum ar fi prezenţa firelor încarnate (care cresc sub piele). Acestea sunt adesea confundate cu o foliculită sau o infectie si ajung sa fie tratate chirurgical. Fototratamentul IPL reuseste sa rezolve definitiv această problema, prin distrugerea foliculului pilos (radacina firului de par).ep

Iata contraindicatiile pentru epilarile definitive si cand nu este indicat sa aplice tratamentul:
• Leziuni inflamatorii si tumorale ale pielii
• Cicatrici recente
• Administrarea
de produse fotosensibilizante: Vitamina A, Retinol, antibiotice
• Fire de par albe
• Sarcina
• Boli de sistem
• Afectiuni ale sistemului nervos, epilepsiee definitiva, ipl, depilare, fire, par, incarnate, laser, permanent
• Piele bronzata
• Chiste sau tumori ovariene
• Tulburari endocrineepilare definitiva, ipl, depilare, fire, par, incarnate, laser, permanent

Iata si riscurile la care ne supunem cu aceste metode:
• Nu există risc de cancer al pielii datorita radiatiilor UV sunt filtrate
• Risc de hiper- sau hipo-pigmentari, daca nu se respectă precautiile legate de expunerea la soare si folosirea unor creme cu FPS mare
• Arsuri superficiale
• Senzatie de disconfort in timpul tratamentului (in funcţie de pragul dureros al fiecarei persoane)
• Usoare fenomene inflamatorii locale tranzitorii dupa tratament

Cautarea si cererea de informatii la clinica ta de tratament te te va ajuta sa iei anumite decizii in ceea ce priveste asupra tratamentului care ti se potriveste. Este importanta si alegerea unei clinici ale carui dispozitive de laser pe care le folosesc sa fie asigurate si aprobate.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu