luni, februarie 13, 2006

Manelistii au dat navala la Eurovision


Traim in Romania. 'Juriu de specialitate' - Liderul jurului domnul' Pruteanu :) in fine ... Eu zic ca meritau o sansa. Asta e calomnie, zau asa :) La fel si piesa Raisa de la Fly Project.
Costi Ionita si alti artisti au trimis la preselectia pentru Eurovision piese in stil de manea. Desi sunt foarte ritmate si ar fi putut sa prinda la finala de la Atena, ele nu au trecut de preselectie.
Castigatorii ultimelor editii Eurovision au dat lovitura cu piese cu influente orientale sau etnice. Astfel, multi artisti romani au crezut ca ar avea sanse cu melodii gen manea. Costi Ionita a trimis la preselectia organizata joi, la TVR, mai multe piese "de petrecere". Ele nu au fost insa pe placul juriului de specialitate si nu au intrat in finala nationala ce va avea loc peste doua saptamani. Desi melodia "Doar cu tine", cantata in duet de Costi si Florin Salam, i-a ridicat in picioare pe Serban Huidu si Horia Moculescu, membri ai juriului, care miscau in gluma din solduri, piesa nu a intrat in finala. Si Selena a avut o melodie gen manea care nu a fost pe placul juriului.

HITURI DESCALIFICATE

Un alt punct comun al pieselor respinse a fost stilul house cu voci prelucrate pe calculator si cu putine versuri. Hitul verii trecute, "Raisa", al trupei Fly Project, a fost descalificat pentru ca a fost difuzat de radiouri si televiziuni inainte de 1 octombrie, lucru interzis de regulament.

FARA TRAVESTITI

Dintre artistii care au insistat si anul acesta sa ajunga la Eurovision si nu au fost admisi se numara trupele de travestiti Secret, Toxice, travestitul Naomy, Aurelian Temisan, Narcisa Suciu, Madalina Manole, Ana Maria, Aurel Moldoveanu, Dinu Maxer, Viorica din Clejani.

FINALISTII

Juriul de specialitate, format din compozitorii Ionel Tudor, Horia Moculescu, Eugen Mihaescu, Mugurel Vrabete, Titus Andrei, din reprezentanti ai presei scrise, radioului si caselor de discuri, a trebuit sa aleaga 24 de piese din cele aproape 150 inscrise. Munca grea, din pricina compozitiilor modeste. Artistii admisi sunt Akcent, Linda Valori (castigatoarea Cerbului de Aur), Delia, Mike Peterson, Paula Seling si Marcel Marza, Traffic, Mircea Romcescu, Jasmine, Gina Pop, Indiggo, Maria Radu si Mike Peterson, Blondy, Maria Magdalena Danaila, Toni Pop Tamas si Desperado, Ioana Sihota, Dragos Grigorescu, Laurentiu Cazan, Mihai Traistariu, Dora, Sorin Mitrea, Heaven, Edict, Sistem, Gina Pop Band.
Trupa Akcent pare a fi favorita la selectia nationala din 24 si 25 februarie. Cei patru baieti au sanse mari si la Atena, multumita hitului Jokero.

SISTEM S-A RETRAS

Desi a intrat in semifinala, trupa Sistem, locul trei la concursul de anul trecut alaturi de Luminita Anghel, nu vrea sa participe la Eurovision. Membrii trupei sustin ca au fost inscrisi la preselectie fara acceptul lor de catre compozitorul melodiei. Zoli, liderul trupei Sistem, spune ca e timpul sa-i lase pe altii sa castige.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu