Cand eram mica, nu mancam carne de miel. Deloc. Asa ca mama facea preparate din carne de pui pentru mine:
drobul de pui pe care vi-l arat acum si Stufatul de pui, delicios, reteta lui o gasiti pe blog, dati click pe numele lui.
Acestea sunt doua variante foarte la indemana pentru cei care nu prefera carnea de miel.
Ne trebuie:
500 g ficat de pui
cca 600 g inimi si pipote de pui
3 cepe uscate
3 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua
1 ou + 3-4 lg de pesmet pentru pus deasupra (optional)
2-3 oua fierte (pentru pus in interior) – optional
[cantitati pentru o tava normala de chec, eu am facut intr-o tava de chec mai mica si un alt vas mic rotund]
Cum se face:
Fierbem ficatul si inimile+pipotele, separat, pentru ca au timp de fierbere diferit. Punem sare doar la inimi+pipote, nu si la ficat pt ca il intareste.
Calim ceapa uscata tocata marunt in 2 lg de ulei.
Tocam verdeata marunt, cand carnea este fiarta o punem impreuna cu verdeata si ceapa calita in robotul de bucatarie si le tocam cat de marunt vrem. Eu am bucatile de carne sa fie f marunte.
Calim putin si ceapa verde tocata marunt.
Intr-un bol amestecam carnea tocata la robot, ceapa verde, ouale, sare, piper. Nu le-am lasat tot in robot pentru a nu marunti prea tare si ceapa verde.
Untitled-1 Punem compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Daca vreti puteti pune in interior 2-3 oua fierte (in functie de lungimea tavii). Punem un strat de un deget pe fundul tavii, asezam ouale fierte curatate de coaja, apoi adaugam restul de carne,
presand bine cu o lingura compozitia pentru a nu ramane goluri de aer.
Daca doriti, pentru aspect, deasupra puteti pune un amestec de ou batut la care adaugam 3-4 lg de pesmet si 2 lg de apa.
Coacem la cuptorul incins in prealabil pt cca 30 de minute.
Il lasam sa se raceasca in forma apoi il taiem felii.
drobul de pui pe care vi-l arat acum si Stufatul de pui, delicios, reteta lui o gasiti pe blog, dati click pe numele lui.
Acestea sunt doua variante foarte la indemana pentru cei care nu prefera carnea de miel.
Ne trebuie:
500 g ficat de pui
cca 600 g inimi si pipote de pui
3 cepe uscate
3 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua
1 ou + 3-4 lg de pesmet pentru pus deasupra (optional)
2-3 oua fierte (pentru pus in interior) – optional
[cantitati pentru o tava normala de chec, eu am facut intr-o tava de chec mai mica si un alt vas mic rotund]
Cum se face:
Fierbem ficatul si inimile+pipotele, separat, pentru ca au timp de fierbere diferit. Punem sare doar la inimi+pipote, nu si la ficat pt ca il intareste.
Calim ceapa uscata tocata marunt in 2 lg de ulei.
Tocam verdeata marunt, cand carnea este fiarta o punem impreuna cu verdeata si ceapa calita in robotul de bucatarie si le tocam cat de marunt vrem. Eu am bucatile de carne sa fie f marunte.
Calim putin si ceapa verde tocata marunt.
Intr-un bol amestecam carnea tocata la robot, ceapa verde, ouale, sare, piper. Nu le-am lasat tot in robot pentru a nu marunti prea tare si ceapa verde.
Untitled-1 Punem compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Daca vreti puteti pune in interior 2-3 oua fierte (in functie de lungimea tavii). Punem un strat de un deget pe fundul tavii, asezam ouale fierte curatate de coaja, apoi adaugam restul de carne,
presand bine cu o lingura compozitia pentru a nu ramane goluri de aer.
Daca doriti, pentru aspect, deasupra puteti pune un amestec de ou batut la care adaugam 3-4 lg de pesmet si 2 lg de apa.
Coacem la cuptorul incins in prealabil pt cca 30 de minute.
Il lasam sa se raceasca in forma apoi il taiem felii.
Mesaj foarte bine, vă mulţumesc pentru sfat si am prea împărtăşesc acest punct de vedere complet! Hmm, articolul dumneavoastră este foarte bună, îmi plăcea să citesc. NB: Nu am comentarii, de obicei, pe site-urile, chiar dacă conţinutul este excelent, dar apoi a ta merita cu adevarat complimentele mele!
RăspundețiȘtergere