miercuri, ianuarie 11, 2012

Cele 7 etape ale unei relatii


Cea mai mare greseala pe care poti sa o faci ca dating trainer este sa crezi ca toti oamenii si toate cuplurile cu care te intalnesti sunt la fel ca tine, gandesc la fel despre o relatie, au acelasi gen de deschidere si aceleasi tipuri de experiente.

Primesc atat de multe emailuri care au ca subiect relatiile incat uneori imi doresc chiar si eu sa existe o solutie, o pastila minune valabila pentru toata lumea.

Pastila aia nu exista.


Nu exista o solutie care sa fie aplicabila oricarui cuplu din lume in orice situatie ar fi, ca un leucoplast pe care il pui peste o rana si gata, ai scapat…!


Dupa ce am stat de vorba cu cateva sute de cupluri si am trecut si eu prin cateva relatii mai lungi am ajuns insa la o sinteza a etapelor prin care trecem aproape de fiecare data intr-o relatie.

Partea buna este ca atunci cand apar probleme, daca identifici in ce etapa esti poti sa rezolvi problemele rapid si sa nu ajungi la etapa urmatoare.

Vestea proasta este ca daca nu faci nimic atunci cand iti dai seama ca esti intr-o etapa care nu-ti convine….si nu rezolvati lucrurile, ele nu se vor rezolva de la sine si aproape INTOTDEAUNA veti ajunge la etapa urmatoare care e mai rea decat precedenta.

Cele 7 Etape ale unei relatii

1. Se cunosc si incep sa iasa la intalniri

Pe masura ce petrec mai mult timp impreuna si se plac mai mult, incep sa ceara exclusivitate, constient sau inconstient, verbal sau nu, apare dorinta ca persoana cealalta sa fie doar a ta. Amandoi vor sa treaca la etapa a doua

2. El si ea incep sa se prezinte celorlalti…

…ca “prietenul meu”, “prietena mea” *iubitul, iubita.etc. Incep sa nu se mai intalneasca cu alte persoane. Sunt de acord amandoi cu asta implicit.

3. Se simt total confortabil…

…unul cu celalalt, comunicarea e incredibila, sexul e fantastic, petrec timp incredibil impreuna, incep sa-si cunoasca prietenii comuni, ies in gasca si fac tot felul de activitati.
Este momentul cel mai frumos intr-o relatie iar ei doi sunt indragostiti pana peste cap.

4. Viata de zi cu zi

Aceasta este etapa cand intra in rutina zilnica. Fiecare are probleme de rezolvat, job, proiecte, intalniri de afaceri, stiti voi…viata normala de zi cu zi. Nu asta e problema. Dar rutina incepe sa intre si in relatie.
In aceasta etapa incepe sa le fie dor de momentele de la etapa 3 inainte ca rutina sa fi intrat in viata lor. O neliniste mica dar constanta isi face aparitia in mintea fiecaruia: “iti dai seama cum o sa fim peste 5 ani”?

5. Realizeaza ca eforturile lor nu functioneaza

Incearca sa comunice mai des despre probelemele pe care le au dar in loc sa le rezolve fiecare arunca cu reprosuri in celalalt si expune ce il deranjeaza pe el. Se cearta des si din nimic. Sexul se intampla din ce in ce mai rar si atunci cand se intampla e lipsit de pasiune.
In acest moment incep sa se simta deranjati de cele mai mici lucruri la celalat. Ceea ce iti placea la inceput la el sau la ea incepe sa te enerveze la culme. De obicei asta e etapa in care apar aventurile.

6. Lupta

Devine mai dificil. Zboara cu acuzatii peste tot. In etapa asta cand unul devine agresiv celalat devine foarte nepasator si invers. Neincrederea este la un punct maxim. Incep sa se controleze unul pe celalat, sa se banuiasca reciproc de infidelitate si sa se acuze permanent.

7. Reinventare sau despartire

E momentul de cotitura. Momentul care majoritatea sunt deja desparititi in mintea lor si se poarta ca si cum ar fi singuri, desi inca sunt impreuna de ochii lumii. E momentul cand ori se termina de tot, ori incearca din nou si se iarta unul pe celalalt.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu