sâmbătă, ianuarie 14, 2012

Ce-i face atragatori pe barbati


Te-ai casatori cu cineva care a fost somer? Dar daca tu nu ai avea loc de munca? Daca ai raspuns negativ la aceste intrebari, nu esti singura. Un studiu facut de Yourtango.com si ForbesWoman arata ca 75% din femei nu s-ar complica cu cineva care nu a avut un loc de munca si 65% nu s-ar casatori daca nu ar avea loc de munca.

„Cu rata somajului in crestere, un loc de munca stabil este un aspect luat in considerare din ce in ce mai des, mai ales de catre femeile care se gandesc si la stabilitatea lor financiara si emotionala in cuplu,” spune Andrea Miler, fondator si CEO YourTango. „De la dificultati finanaciare pana la sentimente negative, lipsa unui job poate crea tensiune in cupluri. Inainte ca o femeie sa faca un angajament pe viata, ea vrea ca partenerul sa aduca o contributie financiara sigura.

Desi sa fii angajat este un lucru important, mai mult de 91% din femeile singure spun ca s-ar casatori din dragoste si nu pentru un interes financiar.


„Este ironic ca femeile dau mai mare importanta iubirii decat banilor, si totusi nu s-ar casatori daca pretendentul nu are un loc de munca,” spune Meghan Casserly, reporter ForbesWoman.” Un job poate sa consolideze sau sa destrame o relatie si rezultatele studiului arata ce rol important are cariera in viata de cuplu.”

Studiul a mai descoperit urmatoarele:

· Nopti nedormite: 40% din femeile intr-o relatie sustin ca problemele la munca le tin treze noaptea, pe cand la femeile singure dragostea si cariera le tulbura in egala masura somnul.

· Banii fac Pamantul sa se invarta: 32% din femei castiga mai mult bani decat partenerul lor; 50% din femei s-ar marita cu un barbat care castiga mult mai putin decat ele.

· Cariera vs. Copii: 55% din femeile intrebare ar renunta la cariera pentru a avea grija de copii daca parternerul le-ar cere asta; numai 28% le-ar cere acest lucru partenerului.

· Timp pentru mine: daca femeile ar avea o ora in plus pe zi, 42% ar petrece-o singure si nu cu partenerul, copilul sau la munca.

· Visul: 77% din femei considera ca pot avea simultan o cariera infloritoare cat si o familie fericita si o relatie implinita.

Femei singure vs. Femei maritate

1. Femeile casatorite sunt mai dispuse decat cele singure sa renunte la jobul lor daca partenerul le-ar cere asta:

· 59% din femeile casatorite au spus ca ar renunta la cariera lor pentru a se ocupa de gospodarie, comparativ cu 19% din femeile singure

· 69% din femeile casatorite ar fi dispuse sa renunte la cariera lor pentru a o sustine pe cea a partenerului, in comparatie cu 59% din cele singure

· 58% din femeile maritate ar renunta la cariera pentru a avea grija de copii, comparativ cu 53% din cele singure

2. In timp ce femeile sunt optimiste si cred ca le pot avea pe toate, familie si cariera, majoritatea insa nu sunt in aceasta situatie: 43% spun ca echilibrul intre munca si familie este multumitor, 47% ar prefera sa dedice mai mult timp muncii, si doar 10% spun ca ar dori sa dedice mai mult timp carierei. Surprinzator, femeile singure inclina sa creada ca munca le afecteaza viata romantica: 43% din cele singure sustin acest lucru in comparatie cu 36% din femeile casatorite.

3. Femeile tinere sunt mai interesate de viitorul carierei partenerului lor: 36% din femeile sub 35 de ani sustin ca prestigiul carierei partenerului este important in timp ce numai 1% din femeile peste 35 de ani cred asta.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu