luni, martie 15, 2010

Dinu Patriciu: Viitorul este al statului care se retrage complet din economie, din relatiile internationale...


Dinu Patriciu a declarat intr-o editie speciala la Realitatea TV ca vinovate de declansarea crizei sunt in realitate statele si nu corporatiile si a militat pentru parteneriatul stat-privat dand ca exemplu faptul ca el detine mai multe cladiri intr-un orasel suedez care au fost inchiriate de autoritatile locale pentru a fi folosite drept primarie, tribunalul sau inchisoare.

"Viitorul este al statului care se retrage complet din economie, din relatiile internationale etc. Sunt prea multe reglementari impovaratoare pentru mediul economic, iar acestea au constituit o alta cauza importanta a crizei. Ai nevoie de zeci de avize pentru a incepe o constructie pe cand in strainatate le iei intr-o ora. Oamenii de afaceri nu sunt resemnati si stiu ca pot castiga fiind doar curajosi si plini de ratiune", a declarat Dinu Patriciu.

Cunoscutul om de afaceri spune ca a investit in ultimul an foarte mult in cateva domenii care s-au dovedit a fi profitabile, innvestitiile cele mai importante fiind in domeniul IT si in domeniul energiilor alternative.

Dinu Patriciu a vorbit si despre investitiile sale din Georgia facute in domeniul bancar. "Este in regiune singura tara cu adevarat libertariana, cu un regim de libertate a investitiilor absolut total. Georgia are o legislatie extrem de liberala. Creezi o companie intr-o zi. Nu exista coruptie. Exista un sistem bancar deja matur si extrem de curat, iar in ceea ce priveste profitabilitatea, ea nu este data de dimensiunea tarii, ci de faptul ca ea incepe sa devina o Elvetie a Caucazului", spune miliardarul roman.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu