luni, octombrie 12, 2009

MMO-ul Preşedintele Meu - Jocul presedintilor - Alege virtual noul presedinte al Romaniei


REALITATEA.NET şi Voxline Communication au lansat în urmă cu câteva săptămâni un proiect unic în România, MMO-ul (Massively multiplayer online) Preşedintele Meu. Potrivit rezultatelor de până acum, candidatul PNL Crin Antonescu este în frunte, urmat la mică distanţă de Traian Băsescu.

Jocul este foarte simplu. Utilizatorul se înregistreaza, îşi declară judeţul de provenienţă şi candidatul preferat, iar apoi primeşte fonduri pentru a-şi susţine candidatul. Cea mai simplă metodă de a strânge fonduri este recrutarea altor jucători, pentru ca mai apoi să primeşti puncte din recrutările celor pe care i-ai adus în joc.

Utilizatorii pot folosi fondurile pentru a întreprinde diverse acţiuni, în judeţul lor, fie pentru candidatul preferat, fie împotriva contracandidaţilor.

Potrivit unor rezultate intermediare, Crin Antonescu este pe primul loc, controlând circa 85% din judeţele tării, cu 29923 de puncte şi 629 de susţinători. Pe locul doi, la mică distanţă, controlând însă doar trei judeţe (Braşov. Cluj şi Suceava), se află Traian Băsescu cu 29066 puncte şi 422 de susţinători.

Pe locurile următoare, la mare distanţă, sunt Mircea Geoană (5729 de puncte şi 117 susţinători), Sorin Oprescu (2613 puncte şi 114 susţinători) şi Kelemen Hunor (2480 de puncte şi 34 de susţinători). Un fapt interesant este că Nati Meir are controlul judeţului Giurgiu, unde îi devansează pe toţi contracandidaţii săi.

Alegerile sunt câştigate de candidatul care a acumulat un procent majoritar în cele mai multe judeţe. Majoritatea este simplă, aritmetică şi nu tine cont de regula 51%.

Cei interesaţi mai pot juca "Preşedintele Meu" până la alegerile prezidenţiale, pe 22 noiembrie, când se vor afla rezultatele finale.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu