marți, mai 12, 2009

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat locurile sfinte din Ierusalim


Papa Benedict al XVI-lea a vizitat, marti, locurile sfinte din Ierusalim, in cea de-a doua zi a turneului pe care-l intreprinde in Israel, informeaza BBC.

El a mers la Domul Stancii, de pe Esplanada Moscheilor, fiind primul Papa care viziteaza monumentul, dupa care s-a recules la Zidul Plangerii. In cursul zilei, Suveranul Pontif se va ruga in Gradina Ghetsimani, in locul unde se spune ca Iisus Hristos ar fi luat parte la "Cina cea de taina", inainte de a fi crucificat.

La Domul Stancii, Suveranul Pontif s-a descaltat, asa cum prevede traditia islamica atunci cand pasesti intr-un loc sfant. El a declarat ca "acest loc sacru reprezinta atat un stimulent, dar si o provocare pentru ca barbatii si femeile de buna credinta sa coopereze pentru a depasi neintelegerile si luptele din trecut si sa mearga pe drumul unui dialog sincer".

Papa s-a intalnit cu marele muftiu de Ierusalim, Mohammed Mohammad Hussein, care i-a cerut sa contribuie la sfaristul "agresiunii" impotriva palestinenilor din Israel.

"Speram la un rol efectiv al Sanctitatii Voastre pentru a pune capat agresiunii ce continua impotriva poporului nostru, a pamantului nostru si a locurilor noastre sfinte, la Ierusalim, in Gaza si in Cisiordania", a declarat muftiul.

Papa Benedict al XVI-lea s-a deplasat apoi la Zidul Plangerii, unde s-a intalnit cu liderii rabinilor din Israel. El a spus ca vizita i-a oferit posibilitatea sa reitereze angajamentul Bisericii Catolice pentru "o reconciliere sincera si de durata cu evreii".

Papa a pus o rugaciune scrisa intr-o gaura din Zidul Plangerii, inainte de a sta cu capul plecat in fata monumentului.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu