vineri, februarie 29, 2008

Simplitatea si economiile incinerarii


Este lucrul la care nimeni nu vrea sa se gandeasca, dar din pacate, moartea este unul dintre cele mai sigure evenimente din viata. Nu se poate evita pentru totdeauna, dar exista modalitati de a planifica pentru acesta, modalitati care ii ajuta pe cei ramasi in urma sa depaseasca situatia cu demniate si gratie. Pentru multi, cea mai buna modalitate de a-si ajuta membrii familiei decedati este asigurarea faptului ca planurile pentru inmormantare sunt la locul lor. Si tot mai multi oameni se indreapta spre incinerare.

Alegerea dintre incinerare si inmormantare este una personala si unii nici nu vor sa se gandeasca la aceasta alternativa. Dar cine alege aceasta modalitate o face pentru simplicitate, cost, oportunitatile de amintire si mai multe cauze. De fapt, aproape 30% dintre Americani aleg incinerarea si nu inmormantarea. In fiecare an se fac 700.000 de incinerari in SUA, iar 1700 crematorii isi ofera serviciile in toata tara.

Dar, de ce sa alegem incinerarea? Exista mai multe motive, printre care:

* Costuri mai mici. Desi este adevarat ca nimic nu e prea ieftin in indrustria inmormantarii, incinerarea este alternativa mai ieftina. Pentru ca nu trebuie sa cumparati pamant sau un sicriu scump, cei care aleg incinerarea spun ca o fac ca sa nu dea bani degeaba.
* Din cauza mediului. Deoarece nu are loc o inmormantare si nu exista sicriu, pamantul nu este deloc poluat. Cadavrul nu este pus in pamant impreuna cu obiecte care ii pot fi daunatoare.
* Din alegere personala. Multi oameni prefera ca familiile lor sa isi sarbatoreasca vietile si sa se intoarca la treburile lor cat mai repede. Incinerarea poate fi o ruta care evita inmormantarile lungi si nevoia pentru pompe funebre. Dar alegerea este in mana familiei.
* Posibilitatea de a elibera cenusa. Multi oameni doresc ca cenusile lor sa fie eliberate intr-un loc pe care l-au preferat in viata. Acesta este si un lucru confortant pentru familie, pentru ca stiu ca membrul iubit al familiei se va odihni pentru o eternitate acolo unde i-a placut cel mai mult, fie acest loc gradina din spatele casei sau niste munti din strainatate.
* Ceremonia este posibilia si la incinerare. Desi nu sunt necesare un sicru si o mare ceremonie de inmormantare, o slujba de amintire si alta cand cenusele sunt eliberate sunt posibile. Exista multe posibilitati dupa incinerare, iar ele depind numai de preferintele personale.

Nu este un lucru despre care multi vorbesc, dar este unul cu care toti se vor confrunta. Ca si taxele, moartea nu poate fi evitata pentru totdeauna. Tot mai multi oameni se gandesc la incinerare ca si raspuns pentru locul lor final de odihna. Lasandu-le mai multa libertate de alegere decat inmormantarea, mai multi oameni isi pot permite incinerarea.

Respectand ultima dorinta a unei persoane dragi este un lucru important pentru a o onora pe aceasta. Cand incinerarea este alegerea, aceste dorinte pot fi foarte personale si detaliate.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu