vineri, februarie 29, 2008

Cum sa fi remarcat ca si cantaret


Unii cantareti au catapultat spre a fi staruri foarte repede, altii au stralucit pentru ceva vreme si apoi au fost dati uitarii, iar altii au ramas la fel de mediocrii pentru cativa ani buni sau chiar pentru totdeauna.

De ce unii artisti nu devin faimosi in toata cariera lor, sa nu vorbim de a deveni superstaruri? Pai, pentru inceput, cei mai multi cantareti isi incep cariera cantand la baruri melodii cantate de artisti faimosi. Stilul melodiei cantate de ei va fi dictat de catre ascultatori, deci ei trebuie sa cante o varietate de stiluri.

Intr-un moment poti asculta o balada a lui Barbara Streisand si apoi o melodie mai rapida de Chaka Khan, urmata de melodia latino ‘Sway’ a lui Michael Buble. Da, este un lucru bun sa fii multilateral si sa poti canta stiluri diferite. Este admirabil si daca poti canta o melodie de Celine Dion si vocea ta este asemanatoare ei, iar apoi una de Frank Sinatra, care sa sune de parca batranul ochi-albastri ar canta-o.

In ciuda acestui fapt, cump spunea vestitul antrenor vocal Brett Manning, ‘Am antrenat multe femei tinere care pot canta aproape ca Celine Dion. Dar cine vrea o cantareata falsificata cand exista deja Celine Dion-ul adevarat?’ Acest citat este luat din articolul lui Brett intitulat ‘ Cum sa ne antrenam vocea sa ne aduca succes’.

Cu alte cuvinte, cei mai multi cantareti cred ca este o parte din munca lor sa reproduca exact melodia dorita decat sa creeze un sound distinctiv pe care il pot numi un stil propriu. Acum, daca toti cantaretii ar canta la fel, cum ai putea fi observat pentru cine esti? Cum sa devii un mare cantaret cand poti canta doar melodiile altor oameni si sa imiti stilurile altora?

Sa va intreb ceva, de cate ori ati auzit o melodie caruia i-ati recunoscut artistul, desi nu ati auzit acea melodie niciodata? De multe ori, nu? De ce? Pentru ca fiecare cantaret prolific are o voce si un stil care ii sunt ca si amprenta. Ei se disting de restul cantaretilor prin intermediul lor. De aceea se disting si sunt remarcati.

Daca vreti ca vocea voastra sa fie remarcata si sa deveniti cantareti faimosi, construiti-va un stil distinct si o voce a voastra; ati cantat deja atatea stiluri diferite incat puteti alege si combina intre acestea pentru a va face unul propriu si sa fiti distinsi de marea majoritate.

Pana atunci, cantare fericita!

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu