joi, ianuarie 24, 2008

Invata sa canti la chitara ca si un profesionist


Cam toata lumea incepe invatand unele tipare, asa-zisele “strum patterns”, pe chitara. Desi cele de baza sunt deja destul de greu de invatat, odata ce ai reusit, chiar ca te poti bucura de cantatul la chitara. Dar daca vrei ca si cantatul tau sa sune mai bun decat chiar este, atunci a venit vremea sa inveti niste tehnici noi, care ii vor da muzicii tale viata.

Cand incepi sa canti la chitara, o vei face cu miscari ascendente si descendente. Cele ascendente sunt cele in care iti misti pana inspre tine, pe directia jos-sus, iar cele descendente incep de sus si merg in jos. Toate tiparele tale vor fi variatii ale acestor doua miscari de baza. Cand incepi sa adaugi variatii si masuri diferite, atunci cantatul tau va suna de-a dreptul bun.

Tiparele cele mai simple sunt formate din miscari ascendente si descendente egale. In acest tip de tipar, totul este egal, corzile nefiind apasate nici prea tare, nici prea incet. Ia-ti timpul de a gasi echilibrul potrivit, iar tiparele tale vor incepe sa sune corect.

Viteza e un factor important al cantatului. Tempoul pe care-l folosesti ii da un anumit timbru muzicii. Incearca sa canti un tipar simplu incet, iar apoi dubleaza viteza aceluiasi tipar, pentru a vedea diferenta in efectul in ansamblu al muzicii, desi tiparul este acelasi, singura diferenta fiind viteza notelor.

Cand simti ca ai stapanit tiparele simple, e timpul sa avansezi la metode mai bune de cantat. Exista multe moduri de a le invata. Poti sa iti gasesti un profesor, sa cumperi carti si filme despre aproape orice stil, sau sa intri pe internet si sa le cauti.

Daca ai rabdare sa inveti cateva tipare diferite, muzica ta va capata viata. Poti sa canti orice stil sau tip de muzica vrei, numai prin invatarea tiparului corect.

Tiparele sunt o parte a cantatului la chitara la care va trebui sa lucrezi ceva timp. Mana dreapta este la fel de importanta ca si cea stanga cand vine vorba de chitara. Gaseste cea mai buna metoda de a invata, iar dupa aceea da-i metodei destul timp sa functioneze, si muzica ta va suna grozav intr-o clipa.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu