marți, ianuarie 15, 2008

Case din lemn


Casa din lemn este o casa care respira. Lemnul absoarbe si emana umiditate regularizand astfel mediul ambiental interior, contribuie la evitarea durerilor reumatice si probleme respiratorii, prin a stabiliza umiditatea, a filtra si purifica aerul. Campul bioelectric natural al unei case din lemn proportioneaza in plus starea de echilibru in corpul uman.

Odata cu aparitia constructiei de blocuri a fost neglijata traditia europeana si autohtona in domeniul constructiilor din lemn. Acestea au inceput sa revina la moda in Europa de vest abia in urma cu 10-15 ani cand a fost introdusa tehnologia de constructie americana adaptat traditiilor europene. Paralel s-a dezvoltat o intreaga industrie pentru experimentarea si fabricarea materialelor si produselor anexe.
De ce sa alegi o casa din lemn?

Majoritatea caselor particulare de pe continentul nord american au structura de rezistenta din lemn. Stilul lor constructiv imbina solutii simple si moderne, care le confera numeroase avantaje fata de casele din caramida sau cele din lemn masiv. Alegerea caselor din lemn in SUA si Canada se bazeaza pe un volum foarte mare de cercetari efectuate asupra rezistentei, confortului termic, sanatatii si protectiei mediului.

* constructiile din lemn sunt mult mai usoare, necesitand fundatie cu costuri reduse
* risc seismic mic
* coeficient general de transfer termic superior constructiilor din zidarie (1.2-1.5 ori mai bun)
* rapiditate in executie 1-2 luni
* case 95% ecologice
* costuri reduse comparativ cu sistemele clasice

Confortabilitatea, dorinta de a ridica calitatea vietii si reintoarcerea la naturalete reprezinta preocupari importante pentru cei care doresc un trai unifamilial decent si sanatos. Din ce in ce mai multi oameni gasesc un raspuns la aceste tendinte: case de lemn. Lemnul este, dintre toate materialele de constructii, unicul natural.
Durabilitatea unei case de lemn

Contrar prejudecatilor existente, casele pe structura de lemn au o durata de viata apropiata de cea a constructiilor clasice. In Transilvania exista nenumarate case executate pe structura de lemn care au o vechime de peste 100 ani si care se prezinta inca bine, cu atat mai mult cu cat la data construirii lor nu existau solutiile moderne de astazi de tratare a lemnului impotriva daunatorilor (antiseptice) sau propagarii incendiilor (ignifuge), solutii pe care societatea noastra la aplica in mod curent si care contribuie in mod evident la cresterea duratei de folosinta a acestui tip de constructii.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu