marți, decembrie 05, 2006

Tezele cu subiect unic nu-i scapa pe elevi de testele nationale


Pe 4 mai, elevii de clasa a VII-a din toata tara vor sustine pentru prima data teze cu subiect unic. Acest tip de examinare nu exclude insa testarea nationala prin care trebuie sa treaca scolarii in urmatorul an scolar. Cu toate ca subiectele vor fi postate pe internet inainte de examinare, teza cu subiect unic urmeaza sa arate care este nivelul cunostintelor dobandite de elevi.

Mircea Muresan, seful Directiei de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Ministerului Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca, pentru moment, organizarea tezelor cu subiect unic este tema de dezbatere publica. Cu toate acestea, Muresan a precizat ca in luna mai elevii vor sustine noul tip de examen.

„Tezele cu subiect unic nu inlocuiesc, asa cum au spus unele ziare, testele nationale. Acestea din urma raman valabile si in 2007 si in 2008. Mai departe nu stim, deocamdata vrem sa vedem cum functioneaza”, a declarat Muresan.

Subiectele vor fi postate pe internet, inainte de examen

Elevii vor fi supusi la doua probe. Matematica si Limba si Literatura Romana. O a treia proba, limba si literatura materna va fi sustinuta de elevii care reprezinta una dintre minoritati si au avut la scoala respective specialitate.

Subiectele de examen vor fi alcatuite de Serviciul National de Evaluare si Examinare. Asa cum prevede proiectul de ordin al ministrului, “subiectele vor fi postate pe website-ul M.Ed.C cu cel mult 10 zile inainte de data la care au fost planificate tezele cu subiect unic”.

Insa, baremele de evaluare si notare vor fi postate pe website-ul M.Ed.C. dupa desfasurarea tezelor cu subiect unic.

Testarea incepe pe 4 mai 2007 cu proba de matematica. Pe 12 iunie se va sustine teza limba si literatura romana, iar pe 8 iunie va avea loc examinarea la limba si literatura materna. Fiecare proba va dura, cel mult ,50 de minute.

Elevii se vor prezenta in salile de examen la ora stabilita si vor sta cate unul in banca. Vor primi subiectele multiplicate de scoala respectiva, iar lucrarile vor fi sigilate si transmise in centrul de evaluare din judet.

Profesorii care falsifica lucrari intra pe mana Procuraturii

“Profesorii care, in perioada de teze, furnizeaza raspunsuri, falsifica lucrari, manifesta neglijenta in indeplinirea atributiilor ce le revin sau savarsesc orice alte fapte care impiedica desfasurarea in conditii normale a tezelor si aduc prejudicii imaginii invatamantului sunt sanctionate disciplinar conform Statutului personalului didactic.

Dupa caz, se procedeaza si la sesizarea organelor de urmarire penala”, arata metodologia de desfasurare a testarii.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 04 dec 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu