sâmbătă, noiembrie 18, 2006

Segolene Royal va fi candidata socialistilor la alegerile prezidentiale


Segolene Royal este noua candidata a socialistilor la presedintia Frantei. Ea a obtinut peste 60 la suta dintre sufragiile membrilor de partid, cu mult mai mult decat ceilalti doi contracandidati, relateaza BBC News.

In urma ei s-au clasat Dominque Strauss Kahn, fost ministru al finantelor ( 20%) din procentaj si Laurent Fabius, fost premier intre 1984-1986, cu 18 procente.

Relativ lipsita de experienta in comparatie cu cei doi contracandidati, Royal a devenit foarte populara, prezentandu-se ca un nou tip de politician, distantat de ceea ce inseamna angrenajul politic al partidului.

Pentru multi dintre socialisti, Segolene Royal reprezinta un curent nou in politica franceza. Ea a promovat prin intermediul unei pagini de internet asa numita democratie participativa.

Multe dintre propunerile sale - cum ar fi un regim disciplinar foarte strict pentru infractorii minori - sugereaza, conform comentatorilor din Franta, un puternic respect pentru autoritate si valorile familiei.

Criticii ei spun insa ca aceste opinii nu au nimic de-a face cu un politician de stanga si o acuza chiar de demagogie.

De mai multe ori ministru in guvernele socialiste, Royal este acum presedinta unui consiliu regional din vestul Frantei. Ea este partenera de viata a secretarului general socialist, Francois Hollande, cu care are patru copii.

Segolene Royal s-ar putea infrunta in alegeri cu Nicolas Sarkozy, creditat ca posibil candidat al Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP), partidul de guvernamant de centru dreapta. Sarkozy nu si-a manifestat inca limpede intentia de a candida.

Alegerile prezidentiale franceze au fost programate pe 22 aprilie, anul viitor.

HotNews.ro, C. Marin, 17 nov 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu