joi, noiembrie 30, 2006

Mircea Geoana vs. Sorin Oprescu pentru sefia PSD


Chirurgul Sorin Oprescu s-a saturat sa fie sef la PSD Bucuresti si vrea sefia partidului, scrie Cotidianul. Oprescu, indemnat sa nu candideze la sefia PSD si sa incerce mai intai un post de vicepresedinte, scrie Curentul. Adrian Nastase a fost tinut la usa fiindca PSD Bucuresti nu l-a introdus printre delegatii la Congres, scrie EvZ.

Oprescu se opreste
de Cristian Sutu (Cotidianul)

Sorin Oprescu si-a anuntat marti seara, intr-o sedinta de partid, intentia de a renunta la sefia PSD Bucuresti.

Chirurgul Sorin Oprescu s-a saturat sa fie sef la PSD Bucuresti. „Voi candida la congres cu demisia in mina. Si daca voi pierde, si daca voi cistiga (competitia pentru sefia PSD - n.r.) eu nu voi mai fi presedinte la Bucuresti“, ar fi declarat Oprescu, citat de surse din partid. Anuntul a fost facut la sedinta PSD sector 2 si vine dupa citeva zile foarte grele pentru Sorin Oprescu.

Candidat la presedintia PSD, Oprescu a fost nevoit sa faca fata dificilei situatii in care cele mai multe organizatii de sector au anuntat ca nu-l sprijina pentru congresul PSD din 10 decembrie. Dintre cele sase organizatii de sector, doar doua si-au manifestat sprijinul pentru candidatura lui Sorin Oprescu.

In spatele acestei lovituri sub centura s-ar afla - spun surse din partid - Marian Vanghelie, numarul 2 in PSD Bucuresti, in urma unei intelegeri de taina cu actualul presedinte al PSD, Mircea Geoana.
Cotidianul.

Oprescu, indemnat sa nu candideze la sefia PSD
preluare Curentul

Sorin Oprescu a facut ieri spectacol in deschiderea lucrarilor Conferintei Extraordinare a PSD Bucuresti. In calitate de gazda, el a inceput prin a multumi "activistilor de partid", "colegilor de la Vulcan", a urmat Mircea Geoana, pe urma Miron Mitrea, n-au scapat de multumiri nici presedintii de sectoare sau cel de la tineret.

Ironia presedintelui PSD Bucuresti a fost probabil prea subtila pentru cei mai multi dintre participanti care aplaudau dintr-un reflex de congresmani la fiecare nominalizare. Finalul a fost in aceeasi nota ironic-mobilizatoare, o aluzie suficient de transparenta incat sa se vada cine sustine candidatura sa : "Cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Oprescu Sorin Mircea". (Bineinteles, aplauze).

Replica lui Mircea Geoana a sunat ca o provocare la duel. In finalul interventiei sale el a spus ca ii preda deocamdata stafeta lui Sorin Oprescu "mai departe vedem dupa 10 decembrie". Discursul lui a avut o tenta paternalista, cu sfaturi la adresa lui Oprescu despre cum trebuie sa fie filiala bucuresteana care "este una complicata".

Cert este ca Oprescu nu va renunta la candidatura sa la sefia PSD, chiar daca a fost "sfatuit" sa incerce un loc de vicepresedinte.
Curentul.

Adrian Nastase, tinut la usa PSD
Florin Ciornei (EvZ)

Dupa ce l-a amenintat cu excluderea, PSD Bucuresti nu l-a introdus printre delegatii la Congres.

Geoana i-a pus pile si a fost din nou luat in calcul.

Adrian Nastase, politicianul care pe vremuri conducea guvernul si PSD cu mana de fier, a fost la un pas de a nu prinde un loc la Congresul din 10 decembrie.

Organizatia Bucuresti, unde figureaza ca membru, dupa ce i-a retras sprijinul politic, l-a sanctionat si amenintat cu excluderea si l-a atentionat ca nu va mai fi pe listele viitorului parlament, i-a mai facut o "surpriza".

Potrivit unor surse din conducerea filialei, Nastase nu a fost inclus pe lista delegatilor pe care Bucurestiul ii va trimite la Congresul din 10 decembrie. Astfel, Nastase ar fi ramas fara drept de vot.

Cat despre dreptul de a fi ales, el a anuntat ieri ca nu va candida pentru nicio functie. In final, la interventia lui Mircea Geoana, el a primit dreptul de a se numara printre delegatii la Congres. Adrian Nastase nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.
EvZ.

HotNews.ro, 30 nov 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu