miercuri, noiembrie 22, 2006

Intelegerea Tariceanu-OMV in presa de azi


OMV va subventiona facturile romanilor, dar declaratia lui Tariceanu vine inaintea sedintei CSAT de azi, convocata de Basescu, scrie Cotidianul. Rand pe rand, demnitarii coalitiei s-au perindat pe la portile OMV, cersind un sprijin care sa le salveze capitalul de imagine, potrivit Curentul. Gandul completeaza ca, pana in 2009, populatia nu va mai auzi de cresteri ale pretului la gaze. Guvernul si conducerea OMV cauta solutii pentru ca preturile gazelor pentru populatie sa nu mai creasca, publica Jurnalul National.

OMV va subventiona facturile romanilor

Guvernul intentioneaza sa infiinteze un fond de ajutor social pentru consumatorii casnici de gaze la care compania OMV, actionarul majoritar al Petrom, ar urma sa contribuie financiar si din care ar urma ca o parte dintre facturile populatiei sa fie subventionate, a anuntat premierul Tariceanu, dupa intilnirea de ieri cu directorul OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

Declaratia lui Tariceanu are loc inaintea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) de azi, convocata de Basescu. In aceasta sedinta urmeaza sa se discute situatia stocurilor pentru iarna, contractele de import ale combustibililor, efectele privatizarii sectorului energetic si, cel mai important, sa se analizeze contractul de privatizare a Petrom.

Integral in Cotidianul

Tariceanu cerseste la portile OMV

Rand pe rand, presedintele Basescu, premierul Tariceanu si ministrul economiei si comertului, Cosmin Seres, s-au perindat pe la portile OMV, cersind un sprijin care sa le salveze capitalul de imagine. Din nefericire pentru acestia, ei au fost obligati (sa faca aceste gesturi) de un contract negociat in genunchi de fosta guvernare, care se dovedeste mai mult decat defavorabil pentru noi.

Dincolo de niste declaratii sforaitoare, castigul acestei pierderi de timp inutile este unul minor. In marinimia lor, probabil ca austriecii vor da cateva firimituri reprezentate in acea contributie la fondul special pentru protectia consumatorilor, persoane fizice.

Practic, premierul nu putea avea pretentii mai mari. Daca ar fi incercat extinderea ajutorului pe segmentul companiilor, s-ar fi trezit pe cap cu autoritatile europene in materie de concurenta, si chiar cu Consiuliul Concurentei indigen.

Integral in Curentul

Tariceanu anunta ca, pana in 2009, populatia nu va mai auzi de cresteri ale pretului la gaze

OMV ar putea contribui financiar la un Fond de ajutor infiintat de Guvernul roman, din care sa fie subventionata factura la gaze a populatiei, astfel incat, pana in 2008, pretul la gaze sa fie mentinut la nivelul actual, a anuntat ieri primul ministru Calin Popescu Tariceanu, dupa intalnirea cu presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

"Am convenit de principiu sa gasim o formula prin care sa evitam pe perioada urmatoare, pana la finele lui 2008, cres?terea pretului la gaze la consumatorul casnic.

Integral in Gandul

HotNews.ro, 22 nov 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu