luni, octombrie 30, 2006

Volkswagen de 6500 de euro!


Germanii de la AutoBild anunta in ultimul lor numar faptul ca Volkswagen pregateste un inlocuitor pentru modelul Fox, care deocamdata se produce in Brazilia. Anuntat ca un model al carui pret nu va depasi 6500 de euro, VW-ul al carui nume ramane inca necunoscut afiseaza noul stil de design care caracterizeaza actualele modele din gama constructorului german.

Este al doilea proiect de acest gen anuntat de un producator auto european de prima mana, dupa ce Renault a dat lovitura cu Dacia Logan, chiar daca cele doua modele nu fac parte din aceeasi clasa. Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Logan a fost anuntat ca un model de 5000 de euro pentru ca pretul sa ii urce treptat, pana la lansare.

Cauza oficiala a majorarii preturilor a fost, va reamintim, prezenta in dotarea de serie a unor elemente tehnice si de confort mai scumpe motivate prin faptul ca “vest-europenii nu pot sa conceapa o masina din care acestea sa lipseasca”.

Ei bine, chiar daca viitorul model VW va costa, mergand pe aceeasi linie, pana in 8000 de euro, acesta va reprezenta o varianta cu adevarat demna de luat in seama pentru publicul al carui principal criteriu la cumpararea unei masini este pretul.

Mai mult, avand in vedere numele constructorului, calitatea si siguranta viitorului exponat al gamei Volkswagen vor trebui sa se ridice macar la nivelul lui Logan, ceea ce va insemna un asamblaj corect al elementelor interne si un rezultat EuroNCAP de minimum 3.5 stele.

In aceste conditii, sisteme ca ESP sau cel de control al tractiunii in dotarea de serie par simple presupuneri, desi publicatia germana afirma cu tarie ca ele vor exista in fisa tehnica a viitorului model. Daca este sau nu adevarat acest lucru vom vedea in viitorul apropiat, cand va vom prezenta urmatoarele indicii referitoare la noul model german.

Automarket, 27 oct 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu