vineri, octombrie 27, 2006

Tranzactia prin care Angst-Ro a preluat doua firme din Cluj este analizata de Consiliului Concurentei


Consiliului Concurentei analizeaza doua operatiuni de concentrare economica realizate de catre Angst-Ro prin preluarea controlului asupra companiilor Discovery Prodimpex si 2T Prod, ambele din Cluj, potrivit unui comunicat al autoritatii.

Daca va fi cazul, autoritatea de reglementare in domeniul concurentei va solicita completarea notificarilor cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunilor notificate cu un mediu concurential normal.

O decizie cu privire la operatiunile de concentrare economica notificate urmeaza a se lua, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarile sunt complete.

Conform dispozitiilor Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Toate cele trei societati comerciale sunt active pe piata romaneasca a produselor si preparatelor din carne.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti, in legatura cu modul in care aceasta concentrare economica afecteaza sau poate afecta propria activitate.

HotNews.ro, D.C., 26 oct 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu