miercuri, octombrie 11, 2006

Gmail pentru Telefonul Mobil


Utilizatorii de telefoane mobile din Romania vor putea utiliza incepand de marti, 10 octombrie, serviciului Gmail pentru telefoane mobile. Noul serviciu este oferit gratuit de catre Google si functioneaza cu majoritatea telefoanelor dotate cu functii de navigare pe Internet.

Utilizatorii de Gmail vor beneficia de acces simplu si rapid la contul lor de Gmail, direct de pe dispozitivele lor mobile.

Pentru a accesa Gmail, utilizatorii trebuie sa tasteze http://gmail.com prin browser-ul de web de pe telefonul lor mobil si isi pot deschide contul de Gmail la fel cum ar proceda de pe web. Pentru ca fiecare dispozitiv mobil este diferit, Gmail optimizeaza in mod automat interfata care se bazeaza pe telefon.

De asemenea, tot de pe telefon, utilizatorii pot sa vizioneze fotografii si documente atasate sau sa raspunda printr-un apel celor al caror numar de telefon este stocat in contul lor de Gmail Mesajele de Gmail sunt sincronizate in mod automat, indiferent daca se acceseaza contul de Gmail pe un dispozitiv mobil sau pe web.

Serviciul functioneaza cu majoritatea telefoanelor dotate cu functii de navigare pe Internet, dar utilizatorii trebuie sa verifice cu operatorii respectivi planul de servicii existent, pentru a stabili daca se percep taxe suplimentare pentru accesul la web.

Interfata Gmail XHTML, lansata in engleza US pe 15 decembrie 2005, le permite utilizatorilor sa isi incarce contul de Gmail si sa vizualizeze mesajele de pe browser-ul mobil.

• Prima etapa a internationalizarii cu suport complet - interfata pentru alte zece limbi a fost lansata pe 27 iunie 2006 cu: engleza britanica, franceza, italiana, germana, spaniola, olandeza, rusa, chineza simplificata, portugheza si turca.
• Se pregateste lansarea serviciului in alte 22 de limbi (4 intr-o prima etapa urmata de alte 18): poloneza, finlandeza, suedeza, daneza, maghiara, slovena, lituaniana, thailandeza, vietnameza, catalana, slovaca, romana, greaca, croata, bulgara, ceha, sarba, estoniana, ucraineana, letoniana, islandeza, hindi si tagalog.
• Si alti utilizatori internationali vor putea acum sa viziteze gmail.com pentru a se inregistra si a-si vizualiza mesajele de pe browser-ul mobil.
• Interfata de pe pagina de conectare este stabilita de setarile de limba de pe dispozitivul mobil al utilizatorului. Daca setarile dispozitivului mobil sunt intr-o limba care nu este inclusa in acest serviciu, se trece automat la interfata in limba engleza (americana).
• Fisierul Help si capturile de ecran nu vor fi traduse in limbile cu un nivel de adoptare scazut - thailandeza, vietnameza, catalana, slovaca, romana, greaca, croata, bulgara, ceha, sarba, estoniana, ucraineana, letoniana, islandeza, hindi si tagalog. Acesti utilizatori vor fi indrumati catre una dintre limbile de larg suport, pentru a primi informatii de sprijin.
• Dupa ce utilizatorul s-a logat, limba de pe display corespunde automat cu setarile contului utilizatorului si poate fi modificata prin interfata HTML, dar utilizatorii nu vor putea sa schimbe limba respectiva direct de pe dispozitivul mobil.
• In prezent, acest serviciu functioneaza cu majoritatea dispozitivelor mobile care suporta un web browser mobil XHTML care sustine SSL si cookies.
• Serviciul nu presupune plata unor taxe suplimentare catre Google insa este posibil sa existe comisioane referitoare la traficul de date, in functie de planul de servicii al fiecarui utilizator.
• In Romania Serviciul se va numi Gmail pentru Telefonul Mobil. Serviciul a fost deja lansat in Statele Unite sub denumirea Gmail Mobile, iar acum, pentru consistenta cu alte oferte mobile, va purta denumire “Gmail for Mobile Devices” - Gmail pentru Dispozitive Mobile.

HotNews.ro, 10 oct 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu