miercuri, octombrie 04, 2006

BRD va detine 42% din piata de factoring din Romania


BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat la sfarsitul lunii septembrie 2006 un volum total al operatiunilor de factoring de 207 milioane euro, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat de presa al bancii.

Oficialii bancii spun ca pana la sfarsitul acestui an, BRD isi va consolida pozitia de lider pe acest segment de piata, urmand sa detina 42% din piata de factoring din Romania. Factoring-ul consta in vanzarea de catre banca sau o societate specializata a creantelor generate din facturile comerciale. BRD ofera pe langa finantarea creantelor, si serviciul de management al creantelor.

Conform oficialilor BRD, operatiunile de factoring de import, lansate anul trecut, au cunoscut cea mai spectaculoasa dezvoltare, fiind de 10 ori mai mari fata de septembrie 2005. Cresteri importante fata de perioada similara a anului 2005 se remarca si la operatiunile de factoring intern (+ 60%), acestea atingand 146 milioane euro la sfarsitul lunii septembrie 2006.

Reprezentantii BRD sustin ca pana la sfarsitul acestui an banca va detine 42% din piata de factoring din Romania, care este estimata la aproximativ 710 milioane euro, procentaj echivalent cu un volum de operatiuni de factoring de 300 milioane euro.

La sfarsitul anului 2005, BRD - Groupe Societe Generale detinea o cota de piata de 38%, la o distanta importanta de locul doi, care detinea o cota de 25%.

BRD gestioneaza prin factoring un portofoliu de peste 360 clienti si 700 debitori - clienti sau non-clienti BRD. Fata de aceeasi perioada a anului anterior, numarul de clienti care au apelat la factoring a crescut cu 40%, reprezentand peste 100 de companii noi adaugate la portofoliul anterior.

Pachetul de servicii de factoring oferit de BRD-Groupe Societe Generale include pe langa finantarea creantelor, si serviciul de management al creantelor, constand in administrarea acestora, colectarea si, dupa caz, acoperirea riscului de neplata al debitorilor.

Procedurile de colectare oferite de BRD- Groupe Societe Generale pe piata romaneasca permit scurtarea perioadei de incasare a creantelor si micsorarea costurilor de finantare aferente, suportate de client.

Oferta BRD - Groupe Societe Generale permite clientului sa opteze, in functie de necesitati, pentru anumite servicii sau pentru intregul pachet de factoring. BRD - Groupe Societe Generale este prima banca din Romania care a lansat produsul factoring in anul 1994 si prima institutie bancara cu statut de membru deplin al Factors Chain International.

BRD-Groupe Societe Generale este in prezent singura banca din Romania care ofera servicii complete de factoring intern, de export si de import, cu sau fara regres.

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 6,4 miliarde EUR. Banca are peste 1,8 milioane clienti si opereaza o retea de peste 500 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,58 miliarde EUR) la 2 octombrie 2006.

HotNews.ro, A.V., 03 oct 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu