marți, septembrie 19, 2006

Familia Nastase a discutat cu procurorii anticoruptie


Adrian Nastase s-a prezentat, marti, a doua zi consecutiv la DNA, pentru a i se prezenta acuzatiile finale in dosarele Eurografica si Zambaccian.

Fostul premier PSD a declarat ca nu are incredere in procurori si a spus ca acestia aduc acum, tot mai mult in prim-plan, acuzatiile legate de afisele electorale.

"In dosarul Zambaccian nu mai exista termopanele, cauza s-a disjuns si exista acum afisele electorale", a declarat Nastase.

Adrian Nastase a mai spus ziaristilor ca nu intelege cum Miron Mitrea, invinuit in aceeasi cauza, a devenit doar martor.

Nastase si-a criticat dur colegii de partid care au facut declaratii publice la adresa sa, dupa ce el a inceput sa castige din nou credibilitate.

El a mai declarat ca este dispus sa contribuie cu bani pentru redresarea PSD, dupa ce conturile partidului au fost blocate din cauza ca nu au fost platite unele datorii.

Ieri presedintele PSD, Mircea Geoana l-a amenintat pe Adrian Nastase cu retragerea spirijinului politic.

Dupa fostul premier a venit sa discute cu procurorii si sotia acestuia, Dana Nastase, acuzata de complicitate la luare de mita. Ea a declarat ca a vrut sa afle ce probe au strans procurorii si considera ca familia Nastase este victima unor lupte politice date prin intermediul Parchetului.

In dosarul Zambaccian, Adrian Nastase este invinuit pentru luare de mita, iar sotia sa, Dana Nastase, pentru complicitate la luare de mita.

In dosarul Eurografica, procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase, in 28 iunie 2006. Nastase este acuzat ca ar fi primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei, in timpul campaniei din 2004, de la reprezentantii a doua firme - Vertcon Bacau si Eurografica SRL Bucuresti.

Tot marti a venit, din nou, la DNA si fostul inspector de stat in constructii, Irina Jianu, pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala.

Jianu este acuzata ca i-ar fi dat fostului premier PSD Adrian Nastase, bunuri in valoare de circa 400.000 euro.

HotNews.ro, C.N.A., 19 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu