Potrivit conducerii companiei, noul centru, denumit Petrom Solutions, ar putea fi cel mai mare centru de servicii financiare si de IT din partea de Sud - Est a Europei.
"Vom investi pana la 100 de milioane de euro in anii urmatori pentru a realiza acest centru de servicii; pe baza cercetarilor de piata si a experientei credem ca acesta ar putea fi cel mai mare cel mai mare centru de servicii financiare si de IT din partea de Sud - Est a Europei.
Este un proiect foarte amplu, care constituie un pas important in programul de modernizare a Petrom", a declarat Reinhard Pichler, Director Financiar al Petrom.
Oficialii Petrom sunt de parere ca centralizarea in Bucuresti a functiilor de suport Contabilitate si IT&C va determina cresterea eficientei si a calitatii operatiunilor Petrom din intreaga tara, in vederea indeplinirii cerintelor pietelor internationale de capital, cum ar fi standardele de raportare.
Petrom Solutions va dispune de circa 1.200 de salariati, cea mai mare parte provenind dintre angajatii departamentelor de Financiar si IT. Conducerea companiei a mai anuntat ca angajatii noului centru vor beneficia de un amplu program de specializare.
Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, precum si Comercializare. Petrom are rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 statii de distributie carburanti in Romania.
Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 82 de benzinarii, localizate in Moldova si Ungaria. Aceasta retea va fi extinsa cu 178 de statii premium suplimentare in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, achizitionate in ianuarie 2006.
In primul semestru al acestui an, compania Petrom a inregistrat un profit net de 1,42 miliarde lei (circa 403 milioane euro), in crestere de 2,3 ori fata de perioada similara a anului trecut, iar cifra de afaceri a crescut cu 37 la suta, ajungind la 6,31 miliarde lei.
Anul trecut, cifra de afaceri a Petrom a fost de 2.970 milioane euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 766 milioane Euro. In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom.
Statul Roman detine 30,862% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A detine 9,887%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.
HotNews.ro, A.V., 28 aug 2006
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu