Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, inlocuirea masura arestarii preventive a omului de afaceri Ovidiu Tender cu interdictia de parasire a tarii, ceea ce implica punerea sa in libertate, transmit agentiile de presa.
La iesirea din Directia Cercetari Penale, Tender a declarat ca a fost victima unor abuzuri "care nu s-au putut finaliza intr-un rechizitoriu, care sa stea in picioare in fata unei instante corecte, cum a fost cea de astazi sau de ieri".
Totodata, omul de afaceri a sustinut ca va demonta minciunile, pe care le-au spus procurorii intr-un an si jumatate:"Nu este vorba de nici un prejudiciu adus statului... se invoca o paguba a mea catre mine, eu fiind patron al unei socieatati si patron al alteia, practic m-am furat eu pe mine, ceea ce consider ca este o aberatie" .
Decizia de azi vine dupa ce, duminica, Curtea de Apel a judecat recursul formulat de procurori impotriva deciziei privind eliberarea din arest a lui Tender, insa hotarea a fost amanata cu o zi.
Procurorii Parchetului Instantei Supreme au atacat cu recurs solutia Tribunalului Bucuresti, care a decis, sambata, cercetarea in stare de libertate a omului de afaceri Ovidiu Tender.
Primul termen al procesului lui Ovidiu Tender, judecat alaturi de Marian Iancu si alte patru persoane, va avea loc la Tribunalul Bucuresti, pe 4 septembrie. In acest dosar au mai fost trimisi in fata instantei Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan.
Tender este cercetat in dosarul RAFO-CAROM pentru infractiunile de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridica la aproximativ 2700 miliarde lei vechi.
Marian Iancu este, in prezent, judecat in libertate, dupa ce a fost eliberat, pentru a treia oara din arest, in 4 iunie.
Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost arestat la inceputul lunii martie, cand dosarul era in faza de urmarire penala, iar procurorii spuneau ca inculpatul ar fi incercat sa influenteze ancheta.
HotNews.ro, M.C., 28 aug 2006
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu