marți, iunie 27, 2006

Warret Buffet isi va dona cea mai mare parte a averii


Unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din lume, Warren Buffet, a anuntat ca va dona aproximativ 37 miliarde de dolari unor fundatii conduse de prietenul sau Bill Gates, patronul Microsoft, si de familia Buffet, transmit agentiile de presa.

Buffet, in varsta de 75 de ani, ocupa locul al doilea in ierarhia celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 44 miliarde de dolari si detine functiile de presedinte si director general al grupului de asigurari si investitii Berkshire Hathaway.

Warren Buffet detine participatii la companii precum Coca-Cola, Procter & Gamble si controleaza, de asemenea, aproximativ 50 de firme, prin intermediul companiei Berkshire.

El a anuntat de mai multa vreme ca isi va dona o buna parte din avere in scopuri filantropice, insa a spus ca va face acest lucru doar in preajma mortii. De aceea, anuntul sau este vazut ca o surpriza de mediile de afaceri.

Donatiile pe care le va realiza Warren Buffet reprezinta cele mai importante sume oferite unor fundatii de caritate.

Anuntul omului de afaceri survine la cateva zile dupa ce Bill Gates, presedintele Microsoft, a declarat ca isi va reduce rolul detinut in cadrul companiei, pentru a se concentra asupra activitatilor de caritate.

La rindul sau, Bill Gates, in virsta de 50 de ani, ocupa, cu o avere evaluata la 50 miliarde de dolari, prima pozitie in clasamentul celor mai bogati oaemni din lume, realizat de revista Forbes.

Gates si Buffet sunt insa oricum in bune relatii de prietenie si de afaceri, fiind parteneri de bridge, in timp ce Bill Gates detine o functie de director la grupul Berkshire Hathaway.

Fundatia patronului companiei Microsoft este implicata in combaterea unor maladii precum malaria si tuberculoza, in tarile in curs de dezvoltare si in proiecte privind educatia si bibliotecile din Statele Unite.

HotNews.ro, M.C., 26 iun 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu