vineri, iunie 23, 2006

Steaua, data in judecata pentru ca a devastat Hotelul Marriott


Clubul Steaua este acuzat ca a devastat Hotelul Marriott. In plus, asociatiei din Ghencea i se imputa plata a aproape 7 miliarde de lei vechi pe motiv ca "a uitat" sa-si plateasca, de cativa ani, chiria! In conditiile in care finantatorul Gigi Becali este recunoscut ca unul dintre cei mai bogati romani, clubul sau a fost trimis in judecata pentru recuperarea banilor.

Patronii Hotelului Marriott au deschis razboiul impotriva clubului Steaua in urma cu cateva saptamani. Atacul s-a dat, prima oara, la judecatorie unde avocatii SCH Grand SRL au depus contractul de chirie si somatiile de plata la care George Becali nu ar fi raspuns. Potrivit contractului de locatiune semnat in 2003, Steaua a inchiriat de la societatea hoteliera un spatiu pentru birouri.

Durata "parteneriatului" a fost stabilita la doi ani cu obligatia clubului de a plati, pe langa chirie, intretinerea si alte servicii prestate de hotel. Numai ca - potrivit plangerii reprezentantilor Marriott - plata s-a facut normal numai in primele luni ale contractului. Pe urma nu s-a mai dat nici un ban.

Desi in aceasta perioada George Becali a avut o ascensiune financiara de invidiat, hotelul a inceput sa colectioneze facturi neachitate. In prezent, restanta pe facturi este de peste 3 miliarde lei. Penalitatile au dublat suma, acestea fiind de 3,2 miliarde lei.

In plangerea SCH Grand Hotel se face precizarea ca "desi a fost notificata in repetate randuri, atat verbal, cat si in scris, debitoarea a refuzat achitarea chiriilor restante". Asa ca s-a ales varianta instantei, iar plangerea a fost semnata de Panagiotis Vogiatis, directorul general adjunct al Grand SRL.

Clubului Steaua i se mai cer si cateva sute de milioane de lei pentru refacerea spatiului in care a functionat! Asta pentru ca, asa cum mentioneaza proprietarii hotelului, cei de la club au parasit camerele inchiriate la etajul doi al Marriott-ului dupa ce au devastat spatiul.

Ba, mai mult, FC Steaua este acuzata ca ar fi fugit din hotel pentru a nu-si plati datoriile - "parata a parasit spatiul inchiriat fara a ne avertiza si fara a-si achita datoria restanta".

Gandul, 22 iun 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu