marți, mai 30, 2006

Infractorii cibernetici sunt vanati acum de 18 politisti din cadrul IGPR


Pornografia infantila si pirateria cu venituri de sute de mii de euro sunt prioritatile ofiterilor care se ocupa de criminalitatea informatica.

Site-uri pe care sunt postate filme sau poze infatisand copii abuzati sexual, licitatii electronice trucate prin care zeci de persoane sunt inselate cu sute de mii de euro sau piraterie informatica ce aduce venituri colosale unor grupari de crima organizata bine structurate.

Acestea sunt infractiunile de care se ocupa ofiterii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice din cadrul IGPR.

"Avem, pana acum, zeci de dosare de acest gen. La toate acestea se adauga si infractiunile comise de hackeri care violeaza confidentialitatea datelor si sistemelor informatice ale unor mari companii si fraudele cu carduri bancare falsificate. Suntem 18 oameni, iar media de varsta e 30 de ani.

Majoritatea cauzelor in care derulam anchete se bazeaza pe plangeri sau pe informatii obtinute de noi. Avem tehnica, avem softuri de ultima ora, dar nu suntem suficient de multi pentru a naviga toata ziua pe internet ca sa-i vanam pe cei care fac schimb de filme si muzica in retelele de cartier", ne-a declarat unul dintre politisti, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Evenimentul Zilei, 31 mai 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu