joi, februarie 23, 2006

Top 10 oameni care stiu sa faca bani


Bill Gates are bani sa faca cinste cu o cina fiecarui om de pe aceasta Planeta. Daca Oprah Winfrey si-ar transforma averea in bancnote de un dolar si le-ar pune cap la cap i-ar ajunge sa inconjoare Terra de cinci ori si jumatate.

Atat Gates cat si Oprah au facut bani datorita talentului si sclipirii de geniu, mai degraba decat avand un fundament in "tainele" economiei.

Atunci, intrebarea se pune: "Cine stie cele mai multe despre cum sa faci bani?" Sunt economistii mai buni decat contabilii? Un multimiliardar auto-construit este mai demn de luat in seama decat un adminstrator de fond mutual, care tine fraiele afacerii de trei decenii? Si cine sunt cei care mai cred ca actorii, fotomodelele si politicienii au capul gol si nu stiu sa faca bani?

Top 10 oameni care au stiut si stiu sa faca bani

1.Warren Buffett

Miliardarul din zilele noastre este de fapt un "baiat de ziare" la origine. Daca la inceputul vietii sale alerga dupa clientii care cumparau un ziar pentru o suma de nimic, acum este un guru al investitiilor si un nume pe scena economica mondiala. Valoarea de piata a fondului Berkshire Hathaway se apropie de 135 de miliarde de dolari, iar averea personala a fostului "newspaper-boy" atinge frumoasa suma de 40 de miliarde de dolari.

2.Alan Greenspan

Fostul presedinte al Federal Reserve a influentat politica monetara a SUA timp de doua decenii. Acum incaseaza 150.000 de dolari pentru un simplu discurs si cuvintele sale inca fac pietele bursiere sa tremure.

3.Milton Friedman

Profesor emerit al Universitatii din Chicago, a luat Premiul Nobel pentru Stiinte Economice in 1976, datorita meritelor sale din sectorul analizei consumului si pentru explicarea fenomenelor de politica de stabilizare a economiei. A contribuit la proiectarea sistemului de taxe din SUA.

4.George Soros

Nascut in Ungaria, a fugit de nazisti in copilarie si a ajuns un bogatas american ca la carte. Mare parte din avere o da actiunilor caritabile. A speculat la bursa si a castigat peste un miliard de dolari, "spargand" lira sterlina in 1992.

5.Anna Nicole Smith

Din simpla chelnerita intr-o maghernita unde se manca pui la cuptor, la vedeta Playboy, apoi asa-zisa actrita si in prezent reclama unor pastile de slabit. Cea mai inteleapta miscare? S-a casatorit cu un bunic de 89 de ani, care era doar...multimiliardar in dolari. Stie fata sa faca bani, nu putem constesta.

6.Fidel Castro

Ce? Liderul comunist care sustine egalitatea cetatenilor si critica imperialismul corupt si decadent? Are o avere estimata la 550 de milioane de dolari, intrucat detine (in numele "statului") lanturi farmaceutice si de magazine. Nu-i frumos ce faceti senor Fidel.

7.Jim Cramer

Fost manager la un fond de investitii joaca pe degete piata bursiera. Un singur cuvintele de la acest domn poate darama valoarea actiunilor unei companii intr-o clipa. Are o emsiune la CNBC, intitulata "Mad Money" si este autorul cartii de succes despre Wall Street, sugestiv intitulata "You got screwed!" ("Ti-ai luat teapa!")

8.Bill Gates

Domnul Gates a parasit bancile Universitatii Harvard si a transformat un sistem de operare intr-o avere de 50 de miliarde de dolari. Acum se da mare filantrop, dar ii prinde bine acest rol. Am uitat sa precizam: este cel mai mare filantrop al lumii, in caz ca nu stiati. La asa avere...

9.Printul Alwaleed bin Talal Alsaud

S-a nascut foarte bogat si putea sa ramana la acest stadiu fara vreo problema. Dar nu! A decis ca este bine sa ia viata pe cont propriu. Asa ca a devenit si mai bogat, prin investitii in banci, telecomunicatii, media, entertainment si chiar agricultura.

10.Donald Trump

Detine jumatate din proprietatile imobiliare din Manhattan. Face show in emisiunea "Ucenicul" (The Apprentice) unde are o placere nebuna de a concedia pe banda rulanta pe cei care nu se ridica la standardele asteptate. Vedeta TV si imobiliare? Batranul Donald chiar stie cum sa mai castige si el un dolar cinstit...

Sursa: Forbes.com

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu