luni, martie 05, 2012

De ce nu slabim?


Cele mai multe persoane considera ca, daca fac efortul sa tina o dieta si sa manance mai sanatos decat au facut-o pana atunci, vor slabi imediat. Ele neglijeaza toti ceilalti factori si asteapta rezultate imediate. Iata aici cateva motive care ar putea explica de ce nu scapi de kilogramele nedorite:

1. Lipsa activitatilor sportive – Sa spunem ca ai descoperit o dieta pe care o poti urma si in primele zile slabesti cateva sute de grame. Insa dupa cateva zile in care ti-ai obisnuit organismul cu mai putina hrana decat de obicei, acesta se va adapta la schimbare. Important este sa consumi mai multa energie decat numarul de calorii pe care le acumulezi din mancare. Doar in aceasta situatie vei putea sa slabesti.

2. Tipul alimentelor consumate – Trebuie sa fii foarte atenta la alimentele pe care le consumi. preparatele din carne, branza, produsele de patiserie si cofetarie si alte alimente din aceasta gama au grasimi ascunse care te impiedica sa slabesti. Chiar si atunci cand tii o dieta extrem de stricta, risti sa nu mai pierzi kilograme dupa o anumita perioada deoarece corpul tau nu este alimentat cu toate substantele de care are nevoie.

3. Bei prea mult alcool – Uneori raspunsul la intrebarea care te macina poate sa fie chiar pe fundul paharelor de cocktail consumate in club. Fiecare gram de alcool are de doua ori mai multe calorii decat aceeasi cantitate de zahar.

4. Nu consumi suficiente lichide – Daca vrei sa slabesti trebuie sa consumi cel putin doi litri de apa pe zi. Conform unui studiu facut de firma berlineza Charite, in timpul acestui proces corpul arde 100 de calorii. Evita sa consumi bauturi carbogazoase sau sucuri de fructe bogate in zahar. Ele pot fi un alt motiv pentru care nu slabesti.

5. Ai renuntat la fructe si legume – Consuma zilnic astfel de alimente, ele sunt bogate in substante nutritive si vitamine si ajuta la slabit. Secretul sta in continutul lor sporit de apa. Senzatia de satietate se instaleaza mult mai rapid in aceasta situatie si nu apuci sa consumi foarte multe calorii. Incearca sa le mananci insa proaspete.

6. Nu esti relaxata – Esti tentata sa mananci alimente bogate in calorii la ore ciudate, in special dulciuri? Atunci probabil din cauza stresului iti este afectata senzatia de satietate, iar organismul tau nu slabeste.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu