miercuri, februarie 22, 2012

Ce este asigurarea RCA și de unde o putem cumpăra online


Asigurarea obligatorie RCA se adresează tuturor proprietarilor de autovehicule din România și, spre deosebire de asigurarea CASCO, nu despăgubește persoana vinovată de producerea unui accident auto.

Beneficiarii acestei asigurări sunt terții care au avut de suferit în urma unui accident auto produs de către conducătorul auto asigurat. Orice român proprietar al unui autovehicul este obligat, prin lege, să încheie o asigurare RCA.

Toți proprietarii de autovehicule din România, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, sunt obligați să încheie o asigurare RCA. Vigneta primită odată cu polița de asigurare trebuie afișată pe parbrizul autovehiculului, într-un loc vizibil din exterior.

E bine de știut că polița RCA se poate încheia pe perioade fixe, de 6 luni sau un an. Datorita acestei asigurări, cel păgubit poate să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.

Polițele RCA sunt din ce în ce mai accesibile și, mai nou, pot fi achiziționate și de pe internet. Cei care caută RCA Ieftin pe motoarele de căutare pot găsi un site folositor, RCA-ieftin.in, care găzduiește, printre altele, și un calculator RCA. Cu ajutorul acestui instrument pot fi găsite cu ușurință cele mai avantajoase polițe pentru orice autovehicul. În spatele acestui site se află o echipă cu foarte mare experiență în meseria de broker asigurări.

Metoda de comandare a polițelor este foarte simplă și este descrisă complet aici. Polița poate fi primită direct de la agentii Plata-RCA.ro în orașele București si Pitești și prin poștă în celelalte localități.

Vă prezentăm limitele maxime ale despăgubirilor RCA:

Pentru anul 2008:

- pentru pagube materiale – 150.000 EUR/eveniment

- pentru vatamari corporale si deces – 750.000 EUR/eveniment

Pentru anul 2009:

- pentru pagube materiale – 300.000 EUR/eveniment

- pentru vatamari corporale si deces 1.500.000 EUR/eveniment

Pentru anul 2010:

- pentru pagube materiale – 500.000 EUR/eveniment

- pentru vatamari corporale si deces 2.500.000 EUR/eveniment

Pentru anul 2011:

- pentru pagube materiale – 750.000 EUR/eveniment

- pentru vatamari corporale si deces 3.500.000 EUR/eveniment

Pentru anul 2012:

- pentru pagube materiale – 1.000.000 EUR/eveniment

- pentru vatamari corporale si deces 5.000.000 EUR/eveniment

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu