joi, decembrie 24, 2009

This Is It (2009)


It’s an adventure. It’s a great adventure. We want to take them places that they’ve never been before. We want to show them talent like they’ve never seen before.

S-a scris prea mult despre moartea lui Michael Jackson pentru a mai insista aici cu aceleasi si aceleasi informatii. E un blog de filme si ne oprim doar asupra produsului “This Is It”, documentar care surprinde ultimele momente petrecute pe scena de super artistul nostru. Da, ca mai toata lumea, l-am iubit pe Michael. Tot ceea ce a facut de-a lungul carierei sale a fost genial. Piesele sale sunt memorabile, miscarile de dans se regasesc in fiecare dintre noi. Nu discutam despre viata personala, acuzele ce i s-au adus, articolele defaimatoare provocate de zecile de operatii estetice, etc.. Nu, prefeream sa ni-l aducem aminte prin ceea ce a facut cel mai bine. Muzica.

“This Is It” se vrea un documentar. Nu este! Este doar o alaturare de piese ale lui Jackson. Nu vreau sa ma credeti ingrat. Mi-a facut placere sa urmaresc de la un capat la celalalt modul cum Michael se pregatea pentru ceea ce avea sa fie ultimul sau turneu. Dar asta nu inseamna ca nu am sa acuz graba studiourilor de a scoate pe piata acest produs. Se putea mult mai bine. Filmul nu evoca personalitatea lui Michael. Ne prezinta doar efortul sau supraomenesc de a ne satisface. Pentru fanii din toata lumea “This Is It” va fi trist de doua ori. O data din motivul pe care il cunoastem deja. A doua oara pentru ca nu-l evoca pe Michael in nici un mod. Nu are mesaj… Ba ma insel, are un mesaj: “Salvati planeta!”.

Sunt rau! “Nota 7 pentru un produs atat de…” veti spune. Luati-l voi cum vreti. Muzica lui Michaek Jackson merita nota 10. Omul e genial, acest lucru se poate vedea cu ochiul liber. Chiar si din putinele cuvinte pe care le scoate pe langa piese putem trage zeci de invataminte. Respect, munca, bunatate. Nota 10. Dansul sau – fenomenal. Nota 10. Tot ce a facut acest om merita nota maxima. Insa nu si produsul care ne spune ca “Asta-i Tot”.

Kenny Ortega, regizorul filmului si al concertului ce urma sa apara, nu aduce absolut nimic in plus pentru acest produs. Si e pacat! Gata! Mai spun totusi, ca merita sa-l ascultati inca o data pe Michael Jackson cantand live. Merita sa-i sorbiti miscarile unice. Merita sa va reamintiti ce inseamna muzica adevarata. Acel tinerel de peste 50 de ani de pe scena da o ultima reprezentatie fantastica in fata tuturor. Ca intotdeauna, el este peste tot ceea ce este in jur. Nimeni nu-i poate surprinde grandoarea. Nici macar cele cateva camere care ni-l prezinta asa cum ni-l dorim -vivace, rabdator, talentat. A fost Michael Jackson! But this is not it!

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu