miercuri, decembrie 23, 2009

Dantura frumoasa si sanatoasa prin implant


De sarbatori trebuie sa arati mai bine ca oricand. Zambetul iti dezvaluie personalitatea si te ajuta sa-i cuceresti mai usor pe cei din jurul tau.

Craciunul este o sarbatoare de suflet, de familie, asa ca trebuie sa zambesti pentru ca zambetul este calea cea mai sigura spre fericire si multumire. Ce faci, insa, daca dantura ta nu este atat de frumoasa si de sanatoasa cum ti-ai dori? Cum sa lasi o impresie demna de invidiat cand tocmai ai pierdut un dinte prin bucatele pe care le-ai pregatit pentru sarbatori? Medicii te ajuta sa-l inlocuiesti fara ca cineva sa-si dea seama ca nu este dintele tau natural.

De ce este bine sa faci implant?

De Craciun, specialistii iti pun la dispozitie cea mai moderna si mai eficienta metoda de tratament pentru inlocuirea dintelui lipsa - implantul dentar. Acesta este, de fapt, un surub care inlocuieste radacina unui singur dinte absent. Forma si dimensiunile surubului se pot schimba in functie de situatia pacientului.

Implantul seamana cu un surub de metal, are o parte gri care inlocuieste radacina dintelui si una aurie pe care va fi aplicata coroana dentara. Medicii sustin ca noua tehnica de inlocuire a dintelui natural are avantajul ca in timpul lucrarii dintii vecini nu sunt atinsi. In plus, confortul obtinut in urma implantului este net superior celui prin protezare. Mai mult, vei mesteca alimentele mult mai bine si vei vorbi mult mai usor.

Titanul, cel mai modern si mai eficient!

De-a lungul timpului, implanturile dentare au evoluat enorm, s-au perfectionat pe baza conceptului universal valabil de a copia forma si dimensiunile radacinii, dar si pozitia radacinii dintilor naturali inlocuiti. Titanul este la ora actuala cel mai indicat material pentru implanturile dentare datorita biocompatibilitatii ridicate, zirconiul fiind net superior numai la capitolul estetica. Beneficiile implanturilor sunt numeroase, spune dr. Sergiu Muzas, medic Parodontologie-Implantologie Dentara.

Lipsa necesitatii tratamentelor in scopuri protetice pe dintii limitrofi unei edentatii, pastrarea inaltimii si calitatii osului in jurul unui implant, posibilitatea pozitionarii ulterioare a altor implanturi in aceeasi zona, estetica mult mai buna decat a puntilor dentare, posibilitati de igiena locala superioara puntilor, posibilitatea refacerii edentatiilor identic cu arcada naturala sunt doar cateva dintre motivele pentru care este cel mai indicat sa alegi implantul cu titan decat un alt tip de implant.

Ori de cate ori pierzi vreun dinte, implantul din titan este solutia ideala de a inlocui radacina pierduta aidoma unui dinte natural, sustin medicii specialisti in implantologie dentara.

Costuri piperate si igiena deosebita

Daca alegi sa-ti faci un astfel de implant trebuie totusi sa-ti pregatesti din timp buzunarul deoarece costurile sunt usor mai ridicate decat tratamentul prin punte a unor edentatii. Pe cat este de frumos, pe atat este de pretentios. Folosirea implantului te va obliga la intretinerea unei igiene deosebite. Dupa implant apare necesitatea unei igiene bucale perfecte cauzata de "slabiciunea" implanturilor in fata infectiei gingivale.

De asemenea, este important ca pacientul sa aiba o stare de sanatate buna in general, fara boli care pot afecta rezultatul sau chiar contraindica implanturile (accidente vasculare cerebrale recente, afectiuni ale sangelui, boli de colagen, diabet decompensat si altele), mai spune dr. Sergiu Muzas.

Lucrarea te tine 15 ani

Medicii spun ca perioada de eficienta a implantului depinde in mare masura de raspunsul corpului la tratament si de nivelul de intretinere mentinut de pacient. In general, implantul ar trebui sa reziste 15 ani, dar, in anumite cazuri, implantul poate dura toata viata. Lucrarea nu este insa indicata femeilor sub 18 ani si barbatilor sub 20 de ani.

Cand te poti duce la serviciu?

Perioada de recuperare este foarte scurta dupa implantul dentar. Asa ca a doua zi de la interventia propriu-zisa iti poti relua activitatea cotidiana si poti merge la serviciu. Numai daca desfasori o munca fizica mai dificila ai nevoie de doua-trei zile libere.

Interventia nu este dureroasa

Daca faci parte din categoria fricosilor care se sperie de interventiile stomatologice, nu face cale-ntoarsa de la cabinet! Amplasarea implantului dureaza aproximativ 30 de minute pentru un dinte si, in general, pacientii nu sufera niciun disconfort in timpul interventiei. Doar o parte dintre pacienti acuza un mic disconfort dupa implant care insa se poate rezolva foarte usor cu tratament eliberat fara reteta.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu