vineri, septembrie 25, 2009

Târfele din Turcia fac 5.000.000.000 $


Recenta propunere a unei comisii prezidenţiale de a legaliza în România cea mai veche meserie din lume a inflamat de câteva zile Biserica, pe de o parte, şi pe unii reprezentanţi ai societăţii civile, pe de altă parte.

Dacă prima instituţie consideră că o astfel de măsură nu ar face altceva decât să degradeze societatea şi să prolifereze unele boli, formatori de opinie şi militanţi pentru drepturile omului consideră că iniţiativa ar încuraja traficul de “carne vie”. Însă, în alte ţări europene, prostituţia este practicată cu “acte în regulă”, iar femeile uşoare beneficiază de pensii şi de asigurări de sănătate şi plătesc impozite pentru serviciile prestate.

Conform unui recensământ efectuat anul trecut, în Turcia, unde este legalizată prostituţia, “activează” peste 300.000 de târfe, dar numai 20% din ele sunt “cu acte”. 100.000 din numărul total pot fi întâlnite numai în Ankara, capitala statului turc. Anual, “producţia” fetelor se ridică la colosala sumă de cinci miliarde de dolari. În prezent, guvernul turc dezbate problema înfiinţării unui sindicat naţional al curvelor.

Austria

Cea mai veche meserie a intrat în atenţia legiuitorilor, după ce Regina Maria Theresa a Austriei le-a alungat din ţară pe femeile de moravuri uşoare, la jumătatea secolului al XVIII-lea. Cum acest lucru nu a contribuit cu nimic la diminuarea fenomenului, “răul necesar” a trebuit reglementat. Astfel, de atunci până în zilele noastre, prostituţia a trecut treptat de la statutul de meserie tolerată la cel cu “acte în regulă” . Pentru a o practica, “fetiţele” au nevoie de autorizaţie. În schimb, au dreptul la asigurare socială.

Româncele vor protesta pe centură

Româncele vor demonstra împotriva propunerii de legalizare a prostituţiei. O asociaţie condusă de Mirela Zivari va organiza un marş pe şoseaua de centură a Bucureştiului, un loc binecunoscut printre amatorii de distracţii sexuale, la care vor participa exclusiv femei, care vor purta ţinute asemănătoare prostituatelor. Pe de altă parte, câştigul minim al statului român din impozitarea veniturilor prostituatelor ar fi de 200 de milioane de euro pe an, presupunând că propunerea de legalizare a prostituţiei venită din partea comisiei prezidenţiale s-ar materializa într-o industrie, potrivit unei analize MONEY.ro.

Franţa

Guvernul franceză tolerează prostituţia, însă cei care solicită servicii sexuale sunt sancţionaţi cu amenzi. În plus, potrivit legii, fetele pot să-şi facă treaba în voie, atâta timp cât nu perturbă liniştea publică. Câştigul zilnic al unei curve în Franţa este de circa 500 de euro.

Germania

În Germania, unde prostituţia este legală, fetele beneficiază de asigurări de sănătate, de concediu şi chiar de pensie. Femeile uşoare îşi practică meseria în locuri special amenajate, fie că este vorba de bordeluri ori de adevărate centre, asemănătoare hotelurilor, dotate cu piscină, saună, bar şi camere primitoare. Taxa târfelor de aici este de o sută de euro pe oră.

Elveţia

În Elveţia, această “profesie” este considerată legală, prin urmare, ea este reglementată prin lege. Mai mult, femeile uşoare au dreptul aici să-şi facă reclamă în presa tabloidă. În acelaşi timp, proxenetismul este ilegal, dar sunt autorizate bordelurile. Cu toate acestea, elveţiencele aleg în general să lucreze independent şi fac rost de clienţi prin intermediul ziarelor ori sunt recomandate de alţi muşterii. În plus, ele sunt plătitoare de TVA pentru serviciile pe care le prestează, iar unele dintre acestea acceptă plata cu cardul de credit.

Spania

Nici în Spania, sexul pe bani nu este considerat ilegal, însă bordelurile şi proxenetismul sunt interzise din 1956, iar patronii acestor locuri sau “peştii” sunt aspru pedepsiţi. Cu toate acestea, în ţara lui Cervantes există multe cluburi sau locuri denumite “whiskerias”, care sunt marcate de o siglă cu o gură întredeschisă, unde este tolerată practicarea celei mai vechi meserii din lume.

Rusia

Cele care practică sexul comercial în Rusia primesc cel mult o amendă, această faptă fiind considerată mai puţin gravă decât consumul de alcool pe stradă sau dezbrăcatul în public, care sunt infracţiuni pedepsite cu închisoarea. Astfel, contravenţia maximă e de 2.000 de ruble, adică echivalentul a 45 de euro.

sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu