duminică, septembrie 20, 2009

Retete de cafea, cateva retete delicioase de facut cafea


Café frappé
Ingrediente: o ceasca de cafea tare, expresso sau la ibric, rece, o ceasca de lapte, doua cupe de inghetata de vanilie sau de ciocolata, doua lingurite de frisca.
Preparare: Se pune inghetata intr-un pahar foarte inalt. Separat, se amesteca spuma laptele si cafeaua intr-un shaker sau cu mixerul si se toarna peste inghetata. Se orneaza cu frisca si se serveste cu paiul. Se poate pune deasupra si sirop de ciocolata.

Ice Coffeeice-coffee
Ingrediente: 4 sau 5 cuburi de gheata,o cana sau 150 ml de lapte proaspat, rece, doua lingurite de ness (sau doua pliculete), zahar dupa gust, o picatura de esenta de vanilie.
Preparare: Se pun toate ingredientele in- tr-un blender si se amesteca foarte bine, ca sa se dizolve zaharul si nessul, apoi se rastoarna totul intr-un pahar foarte mare. Se serveste cu paiul.

Cafea la ibric
Ingrediente: o cana de apa, 3 lingurite cu varf de cafea, zahar dupa gust.
Preparare: Se pune apa la fiert, iar dupa ce incepe sa clocoteasca se opreste focul si se pune cafeaua. Se lasa doua minute sa se aseze si apoi se pune in cesti. Se adauga zahar dupa gust.

cafe-latteCafé Latte cu frisca
Ingrediente: o ceasca de lapte proaspat, o ceasca de cafea expresso sau la ibric, putina spuma de frisca.
Preparare: Se amesteca laptele si cafeaua, incalzite in prealabil, si se formeaza deasupra un “guler” alb din spuma de frisca, pentru un plus
de aspect. Se serveste cu zahar dupa gust.

Cappuccino
Ingrediente: o ceasca de cafea expresso sau la ibric (tare), o ceasca si jumatate de lapte proaspat, o ceasca de spuma de frisca, zahar dupa gust, un varf de cutit de cacao.
Preparare: Se pune laptele caldut intr-o cana, cum este cea din imagine, si se toarna peste el cafeaua calda si putin indulcita. Se adauga usor spuma de frisca, astfel incat sa ramana la suprafata canii, si se pudreaza cu cacao. Se amesteca atunci cand se serveste.

Nu face exces, ca sa n-ai probleme!

Consumata in cantitati reduse, cafeaua reduce riscul de diabet si de Parkinson, ajuta in buna functionare a aparatului digestiv
si mentine sanatatea dintilor. Medicii avertizeaza insa ca abuzul de cafea poate agrava afectiunile inimii, hipertensiunea, starile nervoase si insomnia.

Tu ce fel de cafea preferi?

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu