miercuri, martie 19, 2008

Planificarea prin succesiune - afacerea ta are nevoie de ea acum!


Daca vrei sa construiesti un proces de planificare prin succesiune care merge bine, va trebui sa cladesti relatii cu angajatii tai, cum nu ai mai facut pana acum.

E critic pentru succesul tau, deoarece cladirea relatiilor este fundatia pentru tot ce faci in afaceri. Este cel mai important lucru pe care-l faci, fara exceptii, indiferent daca e cu proprii tai angajati sau altii cu care interactionezi (cine stie ce surprize te pot astepta?).

In centrul intregului succes de management se afla relatiile pe care le ai cu altii. Asta poate parea evident si simplu, si chiar este. Insa este surprinzator cat de dificil este de facut acest pas pentru foarte multi manageri.

Sigur, e usor sa te intelegi bine cu altii, si de multe ori acesta este un mod excellent de a-ti incepe procesul de planificare prin succesiune. In plus, sunt multe alte metode prin care va puteti inchega relatiile, ceea ce face o legatura intre tine si ceilalti sa fie greu de rupt.

Nici nu e dificil sa o faci, pentru ca tot ce trebuie e sa inveti, sa incerci si dupa aia sa-ti extinzi abilitatea de a fi curios despre subordonatii tai. Desi sa-i asculti tu pe ceilalti e lucrul cel mai important pe care trebuie sa-l faci, tu esti cel care trebuie sa inceapa conversatia.

Dar ce inseamna asta?

Inseamna cu unii oameni, care-i conduc pe altii, se descurca usor, iar altii nu. Cei care se descurca vor creea un mediu propice pentru o afacere prospera, ier cei care nu, se vor chinui.

Cladirea relatiilor este preocuparea centrala a tuturor managerilor grozavi – iar pentru unii, va fi o provocare pe care trebuie sa o accepte zilnic. Unul sau doi, de care poate ati dat, reusesc foarte greu sa cladeasca aceste relatii.

Pentru ei, planificarea prin succesiune nu va fi niciodata usoara.

Pentru tine, efortul de a construi conversatii interesante cu ceilalti despre orice, va deschide canale de receptionare a informatiilor, care te vor ajuta sa aflii ce vor, care le sunt aspiratiile, si chiar care le sunt talentele despre care nu stiai niciodata.

Avand nivelul acesta de cunostinte despre oamenii tai ajuta la inceperea procesului de planificare a succesiunii. Permitandu-le altora sa vada cum o folosesti tu, oamenii tai de baza vor folosi cladirea relatiilor ca si o arma foarte valoroasa cat mai curand.

La sfarsit, iei in calcul toate informatiile pe care le-ai obtinut si le folosesti pentru planificarea prin succesiune in afacerea ta. Aceasta chiar ca va fi o perioada interesanta!

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu