vineri, februarie 29, 2008

Ganditi-va inainte sa va tatuati


Acest articol este rezultatul unei mode in crestere care consta in acoperirea tatuajelor. Mi se pare ca in fiecare zi cineva cauta un tatuaj cu care ar putea acoperi altul mai vechi. Nu este foarte usor sa scapi de un tatuaj care nu iti mai place. Exista doar doua optiuni: dureroasa si costisitoarea indepartare cu laser sau acoperirea cu un alt tatuaj.

Din pacate, multi oameni nu isi pot permite indepartarea cu laser, iar multe dintre tatuajele facute pentru a acoperi un altul sunt mari, negre si pot atrage atentie nedorita asupra lor. Deci, sincer, cea mai buna idee este sa te gandesti inainte sa te tatuezi. Acesta va deveni noul tau motto. Din pacate, multi oameni nu se gandesc inainte sa isi faca un tatuaj si ajung sa regrete ca si-au facut unul.

Cele mai dese cinci cauze pentru care oamenii doresc sa isi indeparteze tatuajul sunt:

1. S-au tatuat cand au fost in stare de betie
2. Erau tineri cand s-au tatuat
3. Nu era modelul pe care il doreau
4. Tatuajul a devenit prea obisnuit si nu mai este special pentru persoana respectiva
5. Simbolul este gresit sau nu au stiut chiar ce inseamna

Aceste motive sunt atat de comune, incat sunt oameni care doresc sa isi acopere tatuajul pentru toate cauzele mai sus mentionate. Cu moda motivelor Japoneze Kanji in crestere, multi oameni platesc bani buni pentru acestea, dandu-si ulterior seama ca simbolul nu inseamna ceea ce le-a fost spus initial. Iar de multe ori nu se traduc bine. De exemplu, traducand ceva ca ‘Bling’ sau ‘Pimp’ in japoneza nu va fi corect. Nu exista simboluri kanji pentru aceste cuvinte.

Este foarte important sa va ganditi la o idee originala daca doriti sa va tatuati. Uitati-va dupa simbolismul tatuajului, si ganditi-va la ce ati vrea sa transmita tatuajul. Apoi gasiti un artist de tatuaj profesional care sa va faca modelul tatuajului, si ganditi-va pentru cateva zile daca chiar doriti sa va tatuati acel model. Chiar puteti sa rugati artistul sa va faca un model initial pe piele.

Tatuajele obisnuite costa mult, iar cele personalizate sunt chiar mai scumpe, dar tatuajul va fi original si unic, si va va spune mai mult decat un model oarecare de pe peretele salonului de tatuat. De fapt, daca va ganditi, tatuajele personalizate va pot salva banii: este scump sa acoperiti sau sa indepartati un tatuaj, deci ganditi-va inainte sa va tatuati si uitati-va dupa simbolismul motivului dorit. Este o alegere mult mai buna decat regretarea faptului ca v-ati tatuat.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu