joi, decembrie 20, 2007

Topul celor mai buni DJ din lume


De 10 ani editia electronica a revistei DJ Magazine si-a obisnuit userii cu o campanie intitulata DJ Mag Top 100. DJ Mag Top 100 reprezinta cel mai important top pentru toti artistii implicati in muzica electronica. Daca in 1997 si-au exprimat votul 700 de personae, in 2006 au votat 217.102 de fani ai muzicii electronice.

Prima editie a DJ Mag Top 100, cea din 1997 a fost castigata Carl Cox. Apoi, timp de doi ani consecutive( 1998, 1999), locul 1 a fost ocupat de Paul Oakenfold. In 2000, Paul Oakenfold a fost detronat de Dj Sasha. Dj Sasha a condus clasamentul doar un an, in 2002 fiind randul bunului sau prieten, britanicul John Digweed, sa simta pe propria piele cum e sa fii cel mai bun Dj de pe mapamond.

In urmatorii 3 ani(2002-2004) sefia clasamentului este luata de DJ Tiesto, alias "Olandezul zburator". In 2005 si 2006, Dj Mag Top 100 a fost dominat de Paul van Dyk. In 2007 au intervenit noi modificari in clasament, de data aceasta fiind votat drept number 1 Dj Armin van Buuren.

Pentru a va face o idee asupra preferintelor publicului in materie de DJ, iata cam cum aratau primele 10 pozitii ale DJ Mag Top 100 din ultimii 3 ani:

2005

1 Paul van Dyk - Dyk a devenit noul No. 1 din lume, intrecandu-l pe Tiesto, aflat si el pe primele locuri in topul DJ-ilor. Paul Van Dyk, aflat in urcare in acest an, ajunge primul, dupa o experienta care a inceput in 1998. De atunci se afla in topul celor mai buni DJ.

PVD 2 Dj Tiesto - In acest an, Tiesto se multumeste cu locul doi.El insa ramane pentru multi clubberi unul dintre primii DJ din lume.

3. Armin van Buuren - Armin ocupa locul 3 pentru a treia oara consecutiv, stagnand.

4. Sasha - Dupa ce in 2003 si 2004 ocupase acelasi loc, se pare ca si in 2004 Sasha pare sa se "imprieteneasca" cu aceasta pozitie.

5. Ferry Corsten - Aflat si el in stagnare, Ferry ramane unul dintre cei mai reprezentativi DJ pentru acest stil de muzica, cu un sound usor de recunoscut si foarte apreciat.

6. John Digweed - Se afla in urcare cu doua locuri, demonstrand astfel ca incepe sa-si consolideze tot mai mult pozitia.

7. Hernan Cattaneo - Aflat in coborare cu un loc, DJ-ul argentinian nu inceteaza sa se bucure de aprecierea publicului.

8. Deep Dish- In acest an Deep Dish isi lanseaza albumul "George Is On". Succesul lui si intreaga activitate din 2005 il propulseaza cu 2 locuri, ajungand pe pozitia a VIII-a.

9. ATB - Fiind deja un adevarat star in Germania era si timpul ca ATB sa primesaca recunoastere internationala. In 2005 isi face intrarea in TOP 10 al celor mai buni DJ, situandu-se pe locul 9.

10. Carl Cox - Cox urca cu o pozitie in acest an, ajungand pe locul 10. De pe aceasta pozitie, DJ-ul dovedeste ca in ciuda timpului scurs nu si-a iesit inca din mana.

2006

1. Paul van Dyk - Dupa ce in 2005 a fost tot primul in top, un an mai tarziu van Dyk, castiga din nou simpatia publicului, fiind pentru a II-a oara consecutiv DJ-ul numarul unul din lumr.

2. Armin van Buuren - Dupa ce a stagnat timp de 3 ani, Armin urca in 2006 pe pozitia a doua, intrecandu-l pe Tiesto.

3. Dj Tiesto - Tiesto se afla in coborare, multumindu-se cu "medalia de bronz". Dj-ul se impaca insa cu gandul ca performanta sa de pana acum nu a fost inca deposit. Sa nu uitam ca timp de trei ani consecutiv a ocupat prima treapta a podiumului.

lawrence4. Christopher Lawrence- Cu o evolutie spectaculoasa de 10 locuri fata de anul trecut, nord-americanul ocupa pozitia a 4-a in top.

5. DJ Dan- Aflat in urcare, DJ Dan castiga in acest an premiul "Highest House DJ", fiind foarte popular in Statele Unite.

6. Ferry Corsten . In coborare cu un loc fata de anul trecut, Ferry se bucura totusi de critici foarte bune in 2006, numele lui incepand sa fie cunoscut din ce in ce mai mult in intreaga lume.

7. Sasha - Aflat in coborare cu 3 locuri fata de anul trecut, Sasha se plaseaza totusi cel mai bine in acest an, in comparatie cu ceilalti DJ din Marea Britanie. Tot in acest an, Sasha se poate lauda cu faptul ca a evoluat pentru prima oara la festivalul Sonar de la Barcelona.

8. John Digweed - Un veteran pentru TOP 10, Digweed are in spate 10 ani de experienta, iar acum ocupa locul al 8-lea. Este apreciat pentru capacitatea sa de a aduce mereu un nou sound.

9. Above & Beyond - Aflat in urcare, trio-ul reuseste sa aduca un suflu nou scenei trance, ajungand in acest an in TOP 10, pe pozitia a 9-a.

10. Deep Dish- Cei doi componenti de la Deep Fish au evoluat in cluburi din intreaga lume, castigand numeroase premii si ajungand in 2006 pe locul 10.

2007

1. Armin van Buuren - Dupa 5 ani in care s-a aflat in TOP 10, anul acesta Armin reuseste sa urce pe primul loc din clasament.

buuren2. Dj Tiesto - Nu este prima oara cand Tiesto se situeaza pe locul al 2-lea in top. S-a mai intamplat si 2005, cand a fost "impins" pe pozitia a II-a, de campionul din acel an: Paul van Dyk.

3. John Digweed- Aflat in urcare cu 5 locuri, anul acesta John Digweed ocupa pozitia a 3-a in top.

4. Paul van Dyk . Ultimii ani i-au adus lui Paul van Dyk un plus de energie in show-urile sale live. Anul acesta coboara cu 3 locuri in DJ Mag Top 100 si se situeaza pe pozitia a IV-a.

5. Sasha- Dupa o perioada extrem de incarcata, cu foarte multe calatorii pe glob, Sasha urca doua locuri si ocupa pozitia a V-a.

6. Above & Beyond - Cei trei magicieni ai trance-ului urca 3 locuri, ajungand pe pozitia a 6-a.

7. Carl Cox - DJ-ul specialist in sonoritati tehno continua sa urce in top. Dupa ce cu doar 2 ani in urma se situa pe pozitia a 10-a, acum ajunge pe locul 7.

8. Ferry Corsten -In ultimul an, Ferry a mai coborat doua locuri, ajungand pe pozitia a 8-a.

9. Infected Mushroom - Infected Mushroom si-au facut loc in top in 2005. S-au descurcat de minune si in 2007, au urcat 3 pozitii si au ajuns pe locul 9.

10. David Guetta- Anul 2007 a fost unul norocos pentru David Guetta. Pe langa confirmarea valorii sale de Dj de house, Guetta si-a lansat si al III-lea material discografic. In acest an, David Guetta face un salt spectaculos de 21 de pozitii si ajunge pe locul 10.

Sursa: Acasa.ro

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu