miercuri, iulie 18, 2007

Totul despre admiterea la liceu: jumatate dintre absolventii de gimnaziu vor studia la primul liceu din lista de optiuni


Pe site-ul Ministerului Educatiei au fost publicate, joi, rapoartele finale ale repartizarii computerizate a absolventilor de clasa a VIII-a care au promovat Testele Nationale 2007. Din 138.865 elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 137.326 (98,89%). 1.539 (1,11%) candidati nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere. Peste 53% dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, in timp ce procentul candidatilor repartizati la una din primele trei optiuni a fost de 75.

# Intra aici pentru a vedea liceul la care ai fost repartizat

Potrivit biroului de presa al Ministerului Educatiei, "specializarea care a dominat topul preferintelor elevilor este matematica-informatica. Liceul fruntas in clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti, unde media ultimului admis la profilul real a fost 9,51”.

In Bucuresti, specializarea la care s-a inregistrat cea mai mare concurenta este matematica-informatica, bilingv engleza, de la Colegiul National „Sfantul Sava”, unde media ultimului admis a fost 9,83.

Cei 1539 de candidati nerepartizati in prima etapa au la dispozitie 5.494 locuri la licee si 76.806 locuri la scolile de arte si meserii, ramase neocupate. Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata pentru 23 iulie.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 12 iul 2007

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu