joi, ianuarie 25, 2007

Se fura la Eurovision Romania


Circul romanesc de la Eurovision 2007 capata proportii europene. Doua dintre piesele intrate in semifinale sunt suspectate de plagiat, iar a treia pare sa fie un remix.Toate risca sa fie scoase din competitie.

Primul semnal de alarma a venit din partea belgienilor. Cantareata Natalia, ocupanta locului doi la preselectia Eurovision 2004 din Belgia, spune ca melodia sa "Risin" prezinta similaritati de structura muzicala cu "Make It", cantecul interpretat de Giulia Nahmany, intrat recent in semifinalele romanesti pentru concursul european. Melodia "Make It" a fost compusa de Papa Jr.

si Giulia Nahmany. Managerul Nataliei a demarat deja procedura de verificare si a trimis melodia "Make it" la compania de publishing a autorilor piesei "Risin". "Daca va fi necesar, acestia vor lua masuri", a precizat managerul interpretei din Belgia.

MOGA TRISEAZA, HUIBAN PLAGIAZA

Nici compozitorul Marius Moga, zis "Micul Mozart" al muzicii romanesti, nu a fost ocolit de surprize neplacute. Melodia "Dracula, my love" interpretata de trupa Simplu si Andra risca sa fie eliminata pentru ca a fost difuzata mai devreme de data 1 octombrie 2006.

Se pare ca la editia din 2004 a premiilor MTV Romania, Marius Moga a prezentat o piesa care seamana cu cea inscrisa anul acesta la Eurovision, dar cu orchestratie si formula interpretativa diferita.
Integral in Ziarul

Ziarul, 25 ian 2007

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu