sâmbătă, noiembrie 11, 2006

Testele de paternitate vor costa 2700 RON


Preturile practicate de medicii legisti vor creste cu peste o suta la suta, decizia fiind luata in sedinta din aceasta saptamana a Executivului. Ca urmare a scumpirii, un test de determinare a maternitatii sau paternitatii va costa 27 de milioane de lei vechi.

“Preturile pentru efectuarea expertizelor medico-legale, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale au fost actualizate cu un procent de 133,2%, procent echivalent cu indicele de crestere a preturilor de consum in perioada aprilie 2003 - mai 2006, transmis de Institutul National de Statistica”, informeaza Guvernul Romaniei.

Examinarea persoanelor si constatarea leziunilor traumatice va fi taxata cu 38 de lei, examinarea persoanelor pentru evaluarea capacitatii de conducere auto va costa 63 de lei, iar examinarea persoanelor si recoltarea de probe biologice pentru alcoolemie va costa 26 de lei.

Pentru analiza persoanelor si recoltarea de probe biologice in care se include si trusa standard de recoltare pentru alcoolemie se va plati 80 de lei, iar examinarea medicala a persoanelor in vederea autorizarii detinerii si preluarii armelor si munitiilor va costa 110 lei.

Prelevarea si conservarea de probe biologice de sange sau saliva in vederea analizei ADN va costa 30 de lei, iar detectia si cuantificarea ADN-ului de natura umana in probele biologice sau pe corpuri delicte va costa 100 lei.

2.700 lei grei, testul de paternitate

Analizele pentru stabilirea filiatiei biologice - paternitate sau maternitate - pe baza testului ADN - pentru 3 determinari, pornind de la probele biologice de sange sau saliva, vor costa 2.700 lei.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 10 nov 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu