marți, noiembrie 21, 2006

Perversi de scoala noua - prima evaluare psihologica a profesorilor


Centrul de Resurse si Asistenta Educationala din Bucuresti a facut o evaluare a cadrelor didactice. Din cei 18.000 de profesori care predau in scolile din Capitala, pe parcursul acestui an au fost testati aproximativ 4.000. Dintre acestia, 15% sint suspectati ca ar avea tulburari de comportament.

Psihologul Dana Draghici, directoarea Centrului de Resurse si Asistenta Educationala, a declarat pentru MEDIAFAX ca in urma evaluarilor au fost constatate suspiciuni legate de homosexualitate, orientare catre homosexualitate si pedofilie, precum si numeroase cazuri referitoare la consumul de alcool.

Reclamatiile si sesizarile vizind aceste cazuri, care vin atit de la cadre didactice, cit si de la parinti si elevi, intaresc aceste suspiciuni, a mai spus directoarea Draghici.

Greu de demis

Seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu, sustine ca este la curent cu aceasta situatie, dar nu poate interveni prea mult, pentru ca Statutul personalului didactic „prevede mai multe drepturi pentru profesori si mai putine obligatii“.

El a precizat ca, in urma acestei evaluari, psihologul trebuie sa-i recomande directorului unitatii de invatamint ca respectivul dascal sa fie trimis la un cabinet de specialitate.

„In principiu nu putem impune un control de specialitate. Este vorba despre un verdict riscant, pe care nu si-l poate asuma decit medicul specialist“, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Alexandrescu.

Penurie psihologica

Scolile ar trebui sa contacteze un centru de medicina muncii pentru testarea anuala a profesorilor, intrucit cei 24 de psihologi ai ISMB nu fac fata la 18.000 de persoane.

Cotidianul, 21 nov 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu